4 praktikus ajándékötlet vadászoknak (x)

Az ajándékozás sokak számára okoz fejtörést, pláne akkor, ha egy olyan barátról vagy családtagról van szó, akinek mindene megvan. Ilyenkor érdemes a hobbival vagy munkával kapcsolatos ajándékok irányába nézelődni, hogy a meglepetés ne csupán örömet okozzon, hanem valóban hasznos is legyen. 

Ha egy olyan ismerősünknek keresünk ajándékot, aki él-hal a természetért és a vadászatért, akkor az alábbiakkal biztosan nem lövünk majd mellé.

Vadászkés

Minden valamire való vadász felszerelésében alapvető tartozék a kés. Az erdőt járva ugyanis számtalan helyzetben lehet rá szükség, még akkor is, ha az aznapi vadászat éppen nem járt sikerrel.

A konyhai használatra szánt késeket azonban felejtsük el, itt specifikus darabokra lesz szükség! Mint például a finnshop.hu-nál kapható Morakniv kések, amik a híres Mora of Sweden cég termékei. A svéd vállalkozás kimondottan a vadászathoz, erdészethez, horgászathoz, gombászáshoz használható kések gyártására specializálódott, e téren pedig már több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik.

A kések pengéjét első osztályú rozsdamentes acél alkotja, az ergonomikus markolat pedig kényelmesen belesimul a tenyérbe. A széles kínálatban többféle méretű, színű, formájú és árkategóriájú kés érhető el, így biztosan megtaláljuk azt a terméket, amit vadász ismerősünk örömmel fog majd magával vinni az erdei kalandozásaira.

Mivel a késekhez egy praktikus tok is jár, ezért zsebben és hátizsákban is biztonságosan tárolhatóak, és az ajándék becsomagolására sem kell nagy gondot fordítanunk.

Tölténytartó

A vadászpuska lőszer nélkül csupán dísz, ezért értelemszerűen egyetlen vadász sem indul el otthonról nélkülük. De vajon hol érdemes tárolni őket, ahol rendszerezetten tarthatóak, de mégis mindig kéznél vannak? Egy ízléses tölténytartóban!

A tartó akár a hátizsák pántjára vagy a nadrágszíjra is rögzíthető, így pillanatok alatt sor kerülhet a fegyver utántöltésére. Márpedig vadászat során az idő kulcsfontosságú tényező, hiszen a vadak roppant fürgék és éberek. Egy igényes, bőrből készült tölténytartó pedig minden vadász szívét megdobogtatja.

Termosz

Legyen akár perzselő kánikula vagy dermesztő fagy, az erdőben sem szabad megfeledkezni a folyadékbevitelről. Rendkívül kellemetlen azonban a nyári forróságban átmelegedett, vagy a téli hidegben kihűlt italt kortyolgatni.

Ennek kiküszöbölésére tökéletes megoldás egy termosz, ami kiválóan megtartja a benne lévő ital hőmérsékletét. Ezáltal vadászat során mindig rendelkezésre áll majd a forró tea vagy a jéghideg üdítő.

Vadásztáska

A vadászat során nemcsak a fegyverre és a töltényekre van szükség, hanem még rengeteg egyéb dologra is, például enni- és innivalóra, késre, papírzsebkendőre, zseblámpára, távcsőre, plusz ruhára, sapkára, esőkabátra… És még hosszan lehetne folytatni a sort.

Mivel mindezek bajosan férnének csak el a zsebekben, ezért egy vadásztáska ugyancsak kiváló ajándék lehet, hisz újdonsült tulajdonosa biztosan gyakran veszi majd használatba.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »