15 éves csúcsra ugrott az amerikai kincstárjegy hozama

Az amerikai kincstárjegyek hozamai kedden megugrottak, mivel a befektetők várakozásai szerint a vártnál magasabb inflációs adatok miatt az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve továbbra is agresszívan fogja alakítani a monetáris politikát, azaz további, nagy léptékű kamatemelések jöhetnek.

Ma délután fél 3-kor közölték az augusztusi inflációs adatokat, a fogyasztói infláció a várt 8,1%-kal szemben 8,3%-kal nőtt, a maginfláció pedig az elemzői várakozások szerinti 6,1% helyett 6,3% lett éves összehasonlításban.

A vártnál magasabb inflációs adatok nyomán az irányadó 10 éves kincstárjegy hozama 7 bázispontot emelkedett, és 3,43%-on kereskedtek vele, a 30 éves kincstárjegy hozama pedig mintegy 4 bázisponttal 3,55%-ra emelkedett.

Eközben a 2 éves kincstárjegy hozama 14 bázisponttal 3,70%-ra emelkedett, ami 2007 novembere óta a legmagasabb szint.

Forrás: CNBC

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »