40 százalékkal kevesebb autót gyárt a Honda az ellátási gondok miatt

A Honda a hónap hátralévő részében akár 40 százalékkal is csökkentheti termelését két japán üzemében a folyamatos ellátási és logisztikai problémák miatt.

A Honda jelzése figyelmeztetésként értékelhető a szektor második félévére vonatkozóan, az autógyártók ugyanis nem biztos, hogy képesek lesznek növelni a termelési volument az év második felében, hogy ellensúlyozzák az üzleti év első felében a tartós chiphiány és az ellátási láncok problémái miatt okozott csökkenést.

A Honda összeszerelő üzeme a Tokiótól északra fekvő Saitama prefektúrában ebben a hónapban mintegy 40 százalékkal csökkenti termelését. Az üzemben többek között a Civic, a CR-V és a Honda e modelleket gyártják – olvasható a Honda honlapján.

Honda e – kép forrása: Honda Newsroom

A nyugat-japáni Suzuka üzem két gyártósorán pedig szeptemberben mintegy 20 százalékkal csökkentik a termelést. A gyárban többek között a Jazz/Fit és a HR-V modelleket gyártják. A Honda az alkatrészek beérkezésének és a logisztikának a késedelmét a COVID-19 járványokkal és a félvezetőhiánnyal magyarázta.

A Honda termelése a két üzemben júniusban tért vissza a normális szintre egy korábbi csökkentés után, de az autógyártó a következő hónapban ismét kiigazításokat kezdett végrehajtani.

A Honda riválisa, a Toyota továbbra is bízik termelési tervében, és fenntartotta a 2023 március végéig tartó folyó pénzügyi évre vonatkozó 9,7 millió járműre vonatkozó, rekordszintű globális termelési célját, mondván, hogy augusztustól javulni fognak a termelési és értékesítési kilátások.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Automotive News Europe

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »