Kinek lehet hasznos egy fűnyíró robot? (x)

A modern háztartási robotok láttán néhányan csak legyintenek egyet, hogy ez csak flancolás, különben is, kizárólag a tehetős réteg engedhet meg magának ilyesmit. Valójában azonban sokkal elérhetőbb ára van például a fűnyíró robotoknak, mint azt a legtöbb ember hinné.

A ház körül mindig akad tennivaló

Aki családi házban él, az már megtapasztalhatta, hogy valami elintézetlen ügy szinte biztosan akad a telek határain belül, vagy éppen azon kívül. Attól függően, hogy hol helyezkedik el az ingatlan, lehet, hogy még az árokpartot is a ház tulajdonosának kell gondoznia, vagy éppen a járda és a ház közötti területet kell karbantartani.

Ha vannak örökzöldek, tuják, akkor rendszeresen metszeni kell őket, a virágokat, a pázsitot pedig különösen száraz nyarakon meglehetősen sűrűn locsolni kell. Az udvar méretétől függően a fűnyírás komoly időráfordítás lehet, kivéve persze, ha elvégzi ezt helyettünk egy fűnyíró robot a Házirobotok.hu webáruház kínálatából.

Időt spórolhatsz meg, ha a munka egy részét robotra bízod

Belátható, hogy amíg egy társasházi, lakóparki lakás esetén az ember csak becsukja az ajtót, és nincs más teendője, addig egy családi ház esetében már kicsit több a feladat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy időmilliomosnak kell lenni ahhoz, hogy valaki kertes házba költözhessen.

Vannak ugyanis olyan robotok, amelyek rendkívül hasznosak tudnak lenni. Ilyenek a fűnyíró robotok is, amelyek egy néhány száz négyzetméteres udvar karbantartásában óriási segítséget tudnak jelenteni. A mai modern robotfűnyírók nem igényelnek felügyeletet: beállíthatod, hogy egy héten hányszor és hány órakor kezdjenek neki a munkának.

A robotfűnyíró töltőállomásának telepítését követően csak be kell kapcsolni, be kell programozni a robotot. Fel kell tenni a töltőállomásra, majd miután feltöltődik, kezdheti is a munkát. Nincs gond a fűnyesedékkel sem, mivel ha hetente többször is körbejárja az udvart a robot, akkor az a talajt táplálja.

Mire kell figyelni, ha robotfűnyírót vesz az ember?

Gondoskodni kell arról, hogy a robotfűnyíró útjába ne kerüljön olyan tárgy, ami kárt tehet a robotban, vagy amiben a robot tehet kárt.

Sarokpont az is, hogy meddig mehet el a fűnyíró, mi legyen a pázsit szélével. Annak érdekében, hogy ne kelljen külön szegélynyíróval bajlódni, érdemes fűnyíró szegély kővel körbevenni a pázsitot. Ez némi extra munkát jelenthet, de jó hír, hogy csak egyszer kell megcsinálni. Ráadásul a kert kinézetén esztétikailag is sokat dob.

Fontos kérdés, hogy mekkora területet szeretnénk gondozni. Ha webáruházból rendeljük meg a fűnyírónkat, akkor érdemes megnézni, hogy a kiszemelt típus milyen méretű területre ajánlott. Egy kétszáz négyzetméteres pázsit rendszeres nyírására szinte bármelyik gép alkalmas, ha azonban nagyobb kertről van szó, akkor célszerű a vásárlás előtt alaposabban tájékozódni.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek