3 tipp, hogy ne a malacpersely határozza meg, hogy mit vehetünk meg és mit nem (x)

A nagy tervek megvalósításához sajnos nem mindig elegendő a malacperselyt feltörni. Legyen szó vállalkozásunk beindításáról vagy a régóta kiszemelt családi autó megvásárlásáról, gyakran a hitel felvétele jelenti a megoldást, ha nem szeretnénk hosszú évekig várni és apránként félrerakni a szükséges pénzt. Hogyan induljunk el a céljaink felé vezető úton, ha a perselyben nincs elég kezdőtőke? Mutatjuk! 

1. Gondoljuk végig, tényleg szükségünk van-e a megvásárolni kívánt dologra!

Akár nulladik lépésnek is nevezhetnénk, hiszen mielőtt fejest ugranánk bármilyen kölcsön felvételébe, ajánlott pontosan kijelölni a céljainkat.

Először is tegyük mérlegre a szándékainkat, hogy valóban megéri-e az árát és a hosszabb távú fizetési elköteleződést a megvásárolandó tárgy vagy az újonnan jött üzleti lehetőség.

Habár napjainkban hitelhez jutni már korántsem jelent akkora kihívást, de luxus termékek vásárlására és további hasznot nem termelő eszközök beszerzésére szó szerint nem kifizetődő a felvett összeget fordítani. Döntsük el: “megéri havonta X összeget törlesztenem az eredményért?“ Ha a válasz igen, jöhet a következő lépés.

TIPP: Azonnal felvehető hitel segítségével gyorsan juthatunk kisebb összeghez. A személyi kölcsönök online is igényelhetők, így még csak sorakozni sem kell a helyi bankfiókban vagy hitelintézetben.

2. Tervezzünk előre pénzügyeinkkel!

Vegyünk fel bármilyen célú hitelt is, a felelősségteljes kalkuláció elengedhetetlen a gondtalan törlesztéshez.

Készítsünk naplót az átlagos havi kiadásainkról, és ehhez mérten igyekezzünk megtalálni a számunkra kedvező hitelajánlatot. A legfontosabb, hogy soha ne centizzük ki fillérre a havi költségvetést, inkább hagyjunk teret a váratlan kiadásoknak is. Készüljünk a kevésbé örömteli meglepetésekre is, például egy sürgős fogászati kezelésre vagy a hirtelen meghibásodott autónk szervizelésére is.

3. Döntsünk okosan kölcsön mellett!

Az interneten számtalan hitelkalkulátor áll rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk a nekünk kedvező ajánlatot. Ezek a kalkulárok számos hitelintézet ajánlatát összevetik, így rengeteg időt spórolnak, hiszen nem kell egyesével végigböngésznünk a hitelintézmények oldalait.

Mielőtt aláírnánk a hitelszerződést, tegyük fel az alábbi kérdéseket:

  • Kényelmesen, az életszínvonalam megtartva tudom a törlesztőrészleteket fizetni?
  • Biztosan szeretnék akár évekre elköteleződni a hitelintézet felé?
  • Megéri a befektetés, amit tervezek?

Ha a malacpersely nem tartogat elegendő pénzt céljaink megvalósításához, érdemes alapos utánajárással egy számunkra ideális hitelkonstrukció mellett dönteni. Az azonnal felvehető hitel azoknak jelenthet megoldást, akik ugyan kisebb összegre, de minél rövidebb időn belül szeretnének igényt tartani. Azonban a lakáshitel és a babaváró  hitel is a legkeresettebb kölcsönök listáján szerepel, ezért a legjobb döntés érdekében tanácsos mindig a konkrét céljainkhoz igazítva hitelt választani.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek