A hamis fiókok miatt megakadt a Twitter felvásárlása

Elon Musk ma bejelentette, hogy szünetelteti a Twitter felvásárlásának folyamatát, amíg nem kap több információt a platformon létrehozott hamis fiókok számáról.

A Twitter árfolyama azonnal 18%-ot zuhant a piacnyitás előtti kereskedésben, de a cég értéke már a bejelentés előtt is 9 milliárd dollárral elmaradt a felvásárlási ártól, ami azt jelzi, hogy a befektetők nem igazán bíznak az ügylet sikerében.

announced last month that he intends to buy Twitter for $44 billion and he’s previously tweeted that one of his main priorities would be to remove “spam bots” from the platform.

Elon Musk már korábban bejelentette, hogy meg kívánja tisztítani a platformot az úgynevezett “spam botoktól”. A Twitter becslése szerint az idei első negyedévben a napi felhasználói szám kevesebb mint 5%-a volt spam robot vagy hamis fiók, de Elon Musk ennek az adatnak a megerősítését kérte az ügylet folytatásához, ami a tőzsdei árfolyamreakció alapján problémákba ütközhet.

Forrás: CNBC / FT / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: veszteséges lett a Continental

Elromlott ma a hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 0,80%-os, a francia FRA40 0,40%-os, a lengyel W20 pedig 0,16%-os mínuszban forog. Reggel a magyar inflációs adat keltette fel a befektetők érdeklődését, ami 1998 óta nem járt ilyen magasan: 13,7% lett a várt 13,1%-kal és az előző havi 11,7%-kal szemben.

Read More »