Melyik a világ legjobb 30 anime rajzfilmje? (x)

A világon sok mindenben fel tudunk állítani egy ranglistát, miért ne tehetnénk ezt meg az anime rajzfilmekkel is? Valószínűleg ez a gondolat vezetett el ahhoz, hogy elkészült az a lista, amin a 30 legjobb anime szerepel.

Az anime rajzfilmek nagy népszerűségnek örvendenek nem csak szülőhazájukban, Japánban, hanem a világ minden táján. Különlegességük elsősorban az egyedi stílusuknak, hangulatuknak, illetve a karakterek sajátos grafikájának köszönhető. És persze ott van a történetük is, ami miatt szintén sokan szeretik őket.

Most eláruljuk, hogy a TOP 30-as listán melyik animék kerültek az első három helyre. Többek között arról is szó lesz, hogy mi is az az anime, és milyen szempontok szerint választották ki a legjobbakat. Ha kíváncsi vagy a teljes listára, akkor az INFINITY Tokok blogcikkében tudod megnézni.

Mi az az anime?

A világon nagyon sokféle rajzfilm készül, ezek közül azokat hívjuk úgy, hogy anime, amik Japánban születnek. A legelső 1917-ben készült, viszont ez nem került képernyőre. Csak majdnem 50 évvel később, 1963-ban lehetett látni a TV-ben az Astro Boy című filmet.

Azóta már több száz készül évente, amik televíziókban és streaming platformokon is megjelennek. Kétségkívül Japánban találkozunk a legnagyobb anime rajongótáborral, ám szinkronnal és felirattal is készülnek rajzfilmek. Ezek a világ számos pontjára eljutnak, ahol előszeretettel nézik őket.

Az anime rajzfilmek a kreatív szakembereket is megihlették. Ennek köszönhető például az is, hogy a telefontokokon is viszontláthatjuk a japán karaktereket. Ha minden vágyad, hogy a magadénak tudhass párat, akkor ne legyél rest keresgélni! Nagyon különleges darabokat találhatsz, amik ráadásul megbízható védelmet nyújtanak szeretett készülékednek. 

Mi alapján választják ki a legjobbakat?

Térjünk vissza az eredeti témánkhoz, a TOP 30-as listához. A rangsorolás során több szempontot is figyelembe vesznek, hogy listába tudják szedni a legjobbakat. Először is nézik a történetet, hiszen rengeteget számít, hogy mennyire cselekményes és szórakoztató.

Fontos a kidolgozottság is, hogy mennyire ismerhetjük meg az egyes karaktereket, illetve mennyire derül ki számunkra a cselekedeteik mozgatórugója. E nélkül ugyanis nem tudunk velünk azonosulni. 

Végül, de nem utolsósorban a grafikai ábrázolás is sokat nyom a latban. Elvégre egy szép grafikájú rajzfilmet sokkal nagyobb élmény nézni.

Íme, a 3 TOP anime rajzfilm

És akkor jöjjön a világ legjobb 3 animéje. A harmadik helyet a Clannad című romantikus anime kapta, ami tulajdonképpen egy interaktív videójáték feldolgozása. A második helyre a Naturo került, amit sokan a legjobb nindzsás animének tartanak. Az első helyet pedig egy kimagasló minőségű rajzfilmnek, a Demon Slayernek szavazták meg.

Bízunk benne, hogy az írásunkkal átfogó képet kaptál az anime rajzfilmek különleges világáról. Ha kíváncsi vagy rá, akkor nézd meg a teljes listát a fent említett blogcikkben. Az oldalon különleges animés telefontokokat is tudsz venni. 

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »