Így találd meg a tökéletes kutyafekhelyet kedvenced számára! (x)

„A kutya az ember legjobb barátja!” – tartja ezt a legtöbb gazdi. Nem véletlenül! A négylábúak őszinte társak, sőt családtagok, így aztán magától értetődik, hogy a legjobbat akarjuk számukra. Annak érdekében, hogy kutyánk boldog legyen, a neki legtökéletesebb fekhelyet kell kiválasztanunk a széles kínálatból!

Azonban arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a fekhelynek megjelenésében jól kell illeszkednie otthonunkhoz! Összegyűjtöttük azokat a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni kutyafekhely vásárlása előtt. 

Válasszuk a legmegfelelőbb formát!

Ahány kutya, annyi alvási szokás. Vannak négylábúak, akik összegömbölyödve, mások kiterülve szeretnek pihenni. A kör vagy téglalap alakú, puha peremmel rendelkező fekhely általában azoknak a kutyusoknak ideális, akik szeretnek összekuporodni. Ha kedvenced inkább az a „kiterülő” fajta, akkor válaszd az egyszerű, pihe-puha párnát! Nagy testű vagy idősebb négylábú esetében a kutyamatrac lesz a legjobb választás, hiszen arra könnyű lefeküdni, és lesz számára elegendő hely is.

 

A nehezen mozgó kutyáknak lehetőségünk van memóriahabos matracot választani. Az ilyen típusú fekhely jótékony hatással bír a súlyelosztásra, enyhíti az ízületi fájdalmat és a keringési problémákat.

A fekhely anyaga illeszkedjen kedvencünk szokásaihoz!

Sok kutyusra jellemző, hogy csakis a puha fekhelyeket keresik. Számukra érdemes plüss vagy műszőrme borítású ágyat vásárolni.

Ha kedvencünk hajlamos összekoszolni fekhelyét, akkor válasszunk inkább egy könnyen mosható, textil vagy polár borítású változatot! Ezek többsége mosógépben is tisztítható. A legnagyobb rumlit okozók számára ajánlott a vízhatlan, vízlepergető huzatú ágy, hiszen elég egy nedves törlés ahhoz, hogy újra tiszta legyen. A Leden kutyafekhely kínálatában minden típus számára megtalálhatjuk a tökéletes ágyat.

Harmónia az otthonunkban

Ma már hatalmas a kínálat, így könnyen találhatunk olyan kutyafekhelyet, mely kedvencünk igényének és a saját elképzelésünknek is megfelel. Hiszen az is fontos, hogy a kutyaágy jól mutasson otthonunkban, harmonizáljon bútorainkkal.

Ha szeretjük a kissé bohém dolgokat, választhatunk vicces vagy kedves mintázatú fekhelyet. Idén nagyon divatosak a cuki állatmintás szövettel borított ágyak. Sokan választják a róka vagy az elefánt mintát.

Ha valaki egy igazán megmosolyogtató kutyabútorral szeretné feldobni otthonát, választhat vicces formájú, például hotdog alakú ágyat. Egy a lényeg, ha ránézünk az új bútorra, legalább annyira szeressük, mint kiskedvencünk.

Ha ezeket a szempontokat szem előtt tartjuk, sikerül megtalálnunk házi kedvencünk számára az ideális fekhelyet, mely boldoggá teszi a négylábút és ebből adódóan az egész családot. 

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek