A jogosítványszerzés folyamatának legfontosabb mérföldkövei (x)

Milyen út vezethet egészen addig, hogy sikeresen megszerezd a jogosítványod? Hogyan néz ki a teljes folyamat, kezdve az elméleti résztől, egészen a forgalmi vizsga sikeres teljesítéséig?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Bízunk benne, hogy ezzel is segíteni tudunk, hogy bátran elkezdhesd a jogosítvány megszerzésének a folyamatát.

Az első lépések

Legelőször azzal kapcsolatban célszerű döntést hozni, hogy melyik autósiskolánál szeretnénk egyáltalán megkezdeni a procedúrát. A korrekt helyek egyébként ingyenes konzultációt is biztosítanak, választ adva a felmerülő kérdések mindegyikére.

Amint sikerült elköteleződni, a folyamat az elméleti rész elsajátításával folytatódik, vagyis KRESZ tanfolyamon kell részt venni, amivel kapcsolatban plusz előnyt jelenthet az, hogy akár e-learning formátumban is adott a lehetőség a részvételre.

Amennyiben sikerült felkészülni, utána egy KRESZ vizsga keretei között adott a lehetőség bizonyítani, hogy megvannak az elméleti alapok, tehát készen állsz továbbmenni a folyamatban.

Amivel szintén érdemes számolni

Miközben a jogosítvány árainak részletezését veszed szemügyre, célszerű kalkulálni az orvosi alkalmassági vizsgálat lépésével is, vagyis orvosi megerősítés szükséges annak kapcsán, hogy alkalmas vagy a vezetésre.

Mindenképp kelleni fog a részvételed egy elsősegély-tanfolyamon is. Vagyis el kell sajátítani az elsősegélynyújtás gyakorlatának az esszenciális tudnivalóit. Ezt követően pedig ebből a szempontból is teljesítened kell egy vizsgát.

Amennyiben ezek a lépések egytől egyig sikeresen megvannak, onnantól kezdve a gyakorlat marad hátra. Hozzátéve persze, hogy sokaknál ez jelenti a legnagyobb falatot a jogosítványszerzés folyamatában. A LikeDrive autósiskolánál a félelem fölösleges, hiszen a legjobb oktatók közül válogathatsz.

A folyamat zárólépései

Ha sikerült oktatót, illetve vele együtt autót is választanod, akkor sikeres KRESZ vizsgával és orvosi alkalmassági vizsgálattal elkezdheted a vezetési órákat. Lépésről lépésre tanulva meg mindent, ami a jármű működésével kapcsolatos, illetve ami az irányítására vonatkozik.

Kétféle opció fordulhat elő ebben a fázisban. Amennyiben levezetted a kötelező 29 órát és a szükséges 580 km-t, fel lehet azt mérni, hogy készen állsz-e a forgalmi vizsgára. Ha még nem feltétlenül tűnik biztosnak a dolog, indokolt lehet még plusz órákon is részt venned.

Amikor pedig elérkezik az idő, vizsgaidőpontot kell foglalni, és élesben tehetsz tanúbizonyságot a rátermettségedről. Hogyha sikerül jól teljesítened, akkor a forgalmi vizsga teljesítésével lezártnak tekinthető a folyamat.

Innentől kezdve csak annyi lesz a teendő, hogy elmenj a legközelebbi kormányablakhoz, és átvedd a jól megérdemelt jogosítványod.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek