Miért érdemes ásványgyapot-szigetelést választani? (x)

A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy sokféle hőszigetelésre alkalmas anyag közül választhatunk, ha erre a fejlesztésre adjuk a fejünket. A legáltalánosabban ismert anyag a hungarocell, de más opciók is rendelkezésünkre állnak. Nézzük őket!

Ismerje meg a szigetelőanyagok különböző típusait!

A hungarocell vagy polisztirol elsősorban kiváló hőszigetelő tulajdonságával, valamint rendkívül kedvező árával tűnik ki a többi anyag közül, de páradiffúziós képessége nem a legjobb, ahogy a hangszigetelő képességgel sem igazán dicsekedhet.

A grafitos polisztirol ehhez képest még jobb hőszigeteléssel bír, s ennek jelentősége leginkább akkor látszik meg, amikor olyan helyeken szeretnénk kialakítani a szigetelést, ahol nagyon sokat számítanak a centik. Ilyen például a nyílászárók környéke.

A szigetelőanyagok közül kiemelkedik az ásványgyapot vagy más néven kőzetgyapot, amely kiváló páradiffúziós képességgel rendelkezik, nagyon jó hőszigetelő, de hangszigetelésnek is tökéletes választás, amelyet a forgalmasabb utak mellett lakók biztosan duplán is tudnak értékelni. A Józan Kft. oldalán ásványgyapot-szigetelésre alkalmas eszközöket is talál.

Nem minden való mindenhova

Ezenfelül még megkülönböztethetjük az anyagokat aszerint is, hogy hol érdemes használni őket, így például külön típus való a lábazathoz vagy a pincéhez, ahogy a lépésállóság is fontos szempont, ha a padló szigeteléséről van szó.

Nagyon fontos, hogy mindig figyelembe vegyük az ajánlásokat, s mindent a maga felhasználási területén alkalmazzunk!

Az ásványgyapot-szigetelés sok pozitív tulajdonsággal dicsekedhet

Az alapját adó bazaltkő már önmagában több olyan előnyös vonást garantál, amelyek nagyon vonzóvá teszik ezt az anyagot. Ilyen például az elképesztően hosszú élettartam, valamint az, hogy nem tesz kárt benne a hő, s még tűzállónak is bizonyul.

A tűzzel szembeni ellenálló képesség is nagyon fontos, de még ennél is fontosabb, ha hőszigetelésről van szó, hogy az adott anyag hogyan viselkedik a nedvességgel, a párával szemben.

Mindenképpen előnyös tulajdonságnak számít, hogy páradiffúziós szempontból remekül működő alapanyagról beszélhetünk. Mivel sem a gombásodás, sem a penészedés nem jellemzi, ráadásul teljesen természetes anyag, ezért tökéletesen egészséges az emberre nézve.

Mivel meg tudja törni, és el tudja nyelni a hanghullámokat, ezért nagyszerű hangszigetelésként funkcionál. Ebből a szempontból rögtön érthetővé válik, hogy ikerházakban, sorházakban, valamint társasházakban miért használják gyakran ezt az anyagot.

Az ásványgyapotot használhatjuk akkor, ha homlokzatot, padlót, tetőt, födémet vagy belső válaszfalat szeretnénk akár hőszigeteléssel, akár hangszigeteléssel ellátni. Válasszon Ön is természetes, egészséges teret biztosító szigetelőanyagot, és élvezze a vele járó további előnyöket! Ne feledje, hogy a befektetés azonnal megtérül, hiszen az ingatlan értéke abban a pillanatban növekedni fog, ahogy a fejlesztés elkészült!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek