Egy kerti garnitúra asztal nélkül mit sem ér (x)

A jó idő közeledtével egyre szívesebben ülünk ki a szabadba akárcsak percekre is, hogy a napsugarak melegségét magunkba szívjuk a hosszú téli hónapok után. Már csak egy kényelmes kültéri szék, fotel vagy nyugágy szükségeltetik, na és mellé legalább egy kis asztal, hogy legyen mire pakolni.

A nyarak sok családnál a kerti összejövetelek, grillezések időszakát is jelentik, amelyek elképzelhetetlenek kényelmes kerti garnitúra és egyéb kiegészítők nélkül. De a reggeli rohanás előtti kávézás a teraszon is igényel legalább egy dohányzóasztalkát, amelyen elférnek a csészék, esetleg egy újság.

A terasz, mint a nappali meghosszabbítása

Már tavasztól kezdve, de leginkább nyáron a teraszunk a nappali kiterjesztését jelenti, ezért célszerű ennek megfelelően kényelmes, időjárásálló kerti bútorokkal berendezni. Ha gyakran étkezünk odakint akár langymeleg hétköznap estéken, illetve hétvégi alkalmakkor szívesen sütögetünk a kertben, szükség lesz egy kényelmes, étkezőasztallal ellátott kültéri garnitúrára.

Kisebb erkélyek, teraszok esetén is jó, ha van olyan komfortos ülőhely, ahol röpke percekre, órákra leheveredhetünk megpihenni, és van mire lerakni kedvenc könyvünket, egy magazint, a napszemüveget vagy naptejet.

A kerti asztalok gondoskodnak az étkezés kellékeinek elhelyezéséről, a kikapcsolódásunkhoz szükséges apróságok elhelyezéséről. A Kerti Bútor Webáruház kerti asztalai minden igényt kielégítenek, mindenki számára kínálnak megoldást.

Kerti asztalok, kerti bútorok

Kerti garnitúrák vásárlásakor hajlamosak vagyunk elragadtatni magunkat a kínálat láttán egy-egy forma, stílus mellett, és figyelmen kívül hagyjuk a legfontosabbat, mint a rendelkezésre álló hely nagysága.

De ugyanígy fontos lehet átgondolni azt is, mire fogjuk használni leginkább, lesz-e elegendő ülőhely, a szabadtéri étkezőhelyhez elég nagy asztal, vagy elegendő csak egy kis kültéri társalgóhely dohányzóasztallal.

Fontos meghozni a döntést egyrészt a költségvetés fényében, másrészt a tartósság, karbantartási igény, mozgathatóság függvényében a garnitúra anyaga tekintetében. Más-más karbantartási igénnyel rendelkezik egy klasszikus fa vagy egy műanyag, illetve fém kültéri bútor. Gondolkodjon el azon is, hogyan tudja megoldani a bútorzat tárolását a téli hónapokban.

És ne csak az esztétikára hagyatkozzon, ne feledkezzen meg a funkcióról sem. Kis terekben fontos lehet, hogy egy bútordarab ne csak egy funkcióval rendelkezzen, hanem például egy asztal tárolóhelyként, akár lábtartóként is működjön. Fedeles, ládaszerű dohányzóasztalok tökéletes pakolóhelyet jelentenek párnák, terítők, mécsesek, könyvek, újságok, társasjáték számára.

A műanyag kerti asztalok és egyéb bútorok nagy előnye, hogy könnyűek, így könnyen mozdíthatóak, időjárásállóak, összességében viszonylag olcsók. Szín- és stílusválasztékukból mindenki számára kínálnak megoldásokat akár kicsi, akár nagy terek berendezéséhez.

Ha tartós, esztétikus műanyag bútort keres, válasszon minőségi műrattan bútorokat.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek