A dehidratáltság jelei – Vigyázz kutyádra, hogy sokáig hű társad lehessen! (x)

A megfelelő folyadékfogyasztás elengedhetetlen a minőségi és egészséges élet alapköveinek megteremtéséhez. Mindez nemcsak az emberre, hanem az állatokra, a kiskedvenceidre is igaz.

A kutyák is folyamatos folyadékpótlást igényelnek, csakúgy, mint mi. Azonban ők nem minden esetben tudják tudomásodra hozni, hogy folyadékra van szükségük, hogy szomjasak és közel kerültek a dehidratált állapothoz.

Neked kell felelned egészségi állapotukért, mindennapos jóllétükért és biztosítani a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékot. Amennyiben ez elmarad, komolyabb problémákkal is szembesülhettek. Olvass tovább és tudj meg többet arról, hogy a te kutyád megfelelő mennyiségű folyadékot fogyaszt-e.

A dehidratáltság, mint súlyos probléma

Egy gazdinak meg kell tudnia állapítani, hogy kiskedvence dehidratált-e, mivel nemcsak a kevesebb folyadékfogyasztást jelezheti, hanem különböző betegségre is rámutathat. A kutya tudja, hogy egy nap mennyi folyadékra van szüksége, neked azonban biztosítanod kell folyamatosan a friss és tiszta ivóvizet. Amennyiben te mindent megteszel, de a kutyád mégis a kiszáradás jeleit mutatja, akkor minél előbb orvoshoz kell fordulnod, mert különböző, súlyosabb betegségek jele lehet, mint a vesebetegség, a cukorbetegség, a szervezetben lévő gyulladás vagy egyéb felszívódási problémák.

Nyáron és erőteljes fizikai aktivitás esetében még nagyobb szükség van a szemfülességedre, hiszen egy kimerítő sétát vagy túrát követően szüksége van az azonnali folyadékpótlásra, úgyhogy mindig legyen nálad elegendő víz! Tudj meg többet a kutyákról a Kutyabarát Magazin Egészség rovatából, és neveld fel te is szeretetben a kedvencedet!

Honnan is tudhatod, hogy a kutyád dehidratált?

Vizsgáld meg a bőrét. Nem kell hozzá semmilyen szakértelem, csupán össze kell csippentened és megnézni, hogy mennyire tér vissza az eredeti állapotába. A hidratált bőr rugalmas, így abban az esetben, ha a bőr nem ugrik vissza azonnal az eredeti helyzetébe, akkor sürgősen hidratálni kell. Kiskedvencednél legszemléletesebben a nyak bőrénél tudsz kísérletezni, abban az esetben, ha nem egy bőrhurkás típusba tartozó apróságot tudhatsz magadénak. Érdemes nagyobb figyelmet szentelni az ínyüknek is. Amennyiben a kutyus egészséges és megfelelő szinten hidratált, akkor az ínye nedves, rugalmas, valamint fényes.

Abban az esetben, ha dehidratált vagy valamilyen hányással, hasmenéssel járó betegségben szenved, akkor az ínyük száraz tapintású lesz, amihez az ember ujja is könnyen hozzátapad. Továbbá ha egy végletekig türelmes kutya gazdája vagy, akkor azt is kipróbálhatod, hogy enyhén megnyomod az ínyét. Normális esetben az egészséges íny elfehéredik, majd újból rózsaszín lesz, amennyiben ez a folyamat az elengedést követően is fennáll, akkor valószínűleg probléma áll a háttérben.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek