Az oroszok benyomultak Kijevbe

Péntek reggel ismét robbanások és lövöldözések hallatszottak Kijev egyik északi kerületében. Az AFP jelentése szerint az orosz erők először csütörtökön érkeztek Kijev külvárosába, amikor is helikopterekkel támadtak meg egy repülőteret a város mellett, Obolonszkij közelében.

Amikor az oroszok megérkeztek Obolonszkijba – a kerület körülbelül 10 km-re van a főváros központjától -, az ukrán honvédelmi minisztérium ellenállásra buzdította a civileket: „Arra kérjük a polgárokat, hogy tájékoztassanak bennünket a csapatok mozgásáról, készítsenek Molotov-koktélokat, és hatástalanítsák az ellenséget.”

https://www.instagram.com/p/CaZNO45twH9/

A civilek körében közben egyre inkább eluralkodik a pánikhangulat; sokan óvóhelyeken és a metróállomásokon bujkálnak, miközben egyre több olyan hír érkezik, hogy orosz tankokat láttak a lakóövezetekben.

https://www.instagram.com/p/CaYW6_BMmVN/
https://www.instagram.com/p/CaZLx6qDdPg/

Forrás: The Guardian / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »