Tudomány vagy szerencse? Mi áll a profi élő fogadások hátterében?

Egy sportmérkőzés megtekintése önmagában is izgalmas szórakozás. Azonban ha tétje is van számodra a meccsnek, akkor még inkább fokozódik az izgalom.

A sportfogadás remek szórakozás, főleg ha jól tippeled meg a mérkőzés kimenetelét. Azonban ha nem az elképzeléseid szerint alakul a sportmérkőzés, akkor élő fogadás kötésével akár még egy rossz tippet is korrigálhatsz. Lássuk, hogyan érdemes fogadnod, hogy még inkább részesévé válj az eseményeknek!

Mi az élő fogadás?

Hagyományos fogadás esetében a sportmérkőzés előtt tippeled meg a végeredményt, illetve a meccs várható eseményeinek kimenetelét. Élő fogadás esetében azonban a sportesemény megkezdése után van lehetőséged tippelni és téteket tenni. Ráadásul a meccs közbeni fogadás új lehetőségeket is ad! Olyan történésekre is tehetsz téteket, amelyre egy normál, meccs előtti fogadás esetében nem lenne lehetőséged. Ez a fajta fogadási mód tehát maximalizálja az izgalmakat a szinte végtelen számú fogadási lehetőségek által.

Az élő fogadások az internet és az okos eszközök rohamos elterjedésével váltak egyre népszerűbbé és elterjedtté. Hiszen ma már applikációk segítségével vagy a fogadóirodák online felületein is tudsz fogadni az éppen zajló sportesemény különböző történéseire. A legnépszerűbb sportágak meccseire a legtöbb fogadóiroda biztosít élő fogadási lehetőséget is. Fogadhatsz kedvenc focicsapatodra, de a kézilabda, a kosárlabda vagy a Forma-1 rajongói is fokozhatják az izgalmakat online leadott tippjeik segítségével. Az élő fogadásaiddal még inkább bevonódhatsz a mérkőzés eseményeibe!

Mik az élő fogadás előnyei és hátrányai?

Az élő fogadás egyik nagy előnye, hogy számtalan új fogadási lehetőség adódhat a meccs közben, amit azonnal kihasználhatsz! Egy futballmérkőzés esetén például lehet fogadni, arra hogy melyik csapat rúgja a következő gólt, vagy éppen lesz-e még legalább 3 gól a mérkőzésen. Tippelhetsz a várható szögletetek számára vagy akár különböző büntetőlapokra is. A több fogadási lehetőség pedig növeli a nyerési esélyeidet, profitodat is, hiszen élő fogadásnál a nyereményszorzó is magasabb.

Mivel élőben láthatod a meccs eseményeit, azaz a történéseket követve teheted meg tétjeidet, ezáltal jobban meg tudod tippelni az eredményt is. Ebben a helyzetben azonban gyorsabb döntésre vagy kényszerítve. Sokak számára ugyanis hátrányt jelent, ha rövid idő alatt kell reagálnia. Nem mindenkinek sikerül gyorsan döntést hozni, ami kedvét szegheti a fogadónak.

Ha lemaradsz egy-egy jobb lehetőségről, ne csüggedj! Idővel rutint szerezve fejlesztheted reakcióidődet, döntési és analitikus képességeidet is. Rutinosabbá válva hamarabb meg tudod hozni a döntést, miközben a meccset követve elemzed annak történéseit. A gyorsaságod fejlesztésével a nyerési esélyeid és persze jó tippeléssel a profitod is növekedni fog. A folyamatosan beérkező tétek függvényében ugyanis a nyereményszorzók (odds) is változnak. Minél gyorsabban tudsz tétet tenni, annál magasabb szorzó lesz a jutalmad!

Kezdetben nyugodtan kérj segítséget a sportfogadásokban jártasabb társaidtól, szurkolóktól. Idővel még újabb ismeretségek, barátságok is szövődhetnek a közös tippelgetések közben. Ha odafigyelve játszol, akkor a sportfogadás növelheti is a pénzügyekkel kapcsolatos fegyelmedet. Hiszen az élő fogadás közben folyamatosan oda kell figyelned arra, hogy az előre kialakított stratégiád mentén tervezd meg fogadásaid.

Tudomány vagy szerencse – mi áll a profi élő fogadások mögött?

A fogadások kimenetele ugyan kiszámíthatatlan, mégis érdemes átgondolt stratégiával, illetve a korábbi sporteredmények statisztikáit figyelembe véve döntened. Nem kell sem matekzseninek lenned, sem a statisztikai számítások tudományában elmélyülnöd ahhoz, hogy eredményeket érj el a sportfogadásaiddal. Nem kell tehát csak a szerencsédre és a megérzéseidre hagyatkoznod.

Ne ess túlzásokba! Az élő fogadásnál érdemes csak néhány tippet megadnod, és azokra koncentrálnod. Ha azok bejönnek, akkor a nyereményed is nagyobb lehet. Ha túl sok meccsre és tippre kell figyelned, akkor nagyobb a statisztikai esélye annak is, hogy nem döntesz jól. Előbb-utóbb el fog úszni egy-egy tipp, ez elkerülhetetlen.

Hasznos dolog egy-egy meccs előtt felkészülnöd a sportcsapatok korábbi eredményeiből is. Milyen esélye van statisztikailag a csapatnak vesztes helyzetből fordítani, vagy megtartania vezető helyzetét? Milyen eséllyel szerezhet büntetőpontot egy-egy játékos? Ne csak a saját csapatod eredményeivel legyél tisztában. Nézz utána az ellenfél statisztikáinak is, hogy meccs közben a játékukat figyelve érdemben tudj reagálni a várható eseményekre.

A korábbi mérkőzések mérlegéből és némi időráfordítással statisztikákat állíthatsz össze magadnak, hogy megkönnyítsd az élesben hozott döntéseidet. Ha előre átgondolod, hogy mire érdemes fogadnod, akkor az élő fogadás közben gyorsabban hozhatsz pozitív eredményt hozó döntést.

Olyan sporteseményekre érdemes élő fogadást kötni, amit valóban tudsz is követni egyenesben a lelátóról vagy televíziós közvetítés segítségével! Így minden apró részletre figyelve „húzhatod be” az ikszet, és nem csak a meccs közben érkező statisztikák alapján kell döntened.

Tovább fokozhatod a játékélményt azzal, hogy a meccs előtt hagyományos módon is megadod tippjeidet. Azonban ha úgy ítéled meg, hogy a mérkőzés nem úgy alakul, ahogy azt te szeretnéd, akkor az élő fogadás segítségével javíthatod nyerési esélyeidet.

Ha biztosabbra akarsz menni, akkor érdemes úgy fogadnod, hogy többféle kimenetelre is tippelsz (győzelem, egyenlítés, stb.). Ha a csapatod előnyben van, ne dőlj hátra és ne csak a győzelmükre fogadj. Ha azt látod, hogy az ellenfél is hozza a formáját, akkor érdemes tippelned akár a másik fél egyenlítésére is. Ezáltal maximalizálhatod a nyerési esélyeidet.

Hogyan érdemes belevágni?

Akár hagyományos fogadásokban szerzett tapasztalattal a hátad mögött, akár teljesen kezdőként vágsz bele az élő fogadások világába, érdemes felkészülni. Először is olyan sportágakra fogadj, amiket jól ismersz, azaz követed a közvetítéseket és tisztában vagy a szabályokkal. Tehát jobban jársz, ha specializálódsz egy vagy két sportágra, amely csapatainak, sportolóinak eredményeiben, statisztikáiban részletesen elmélyülsz.

Határozz meg egy pontos költségvetést, hogy mennyi az a maximális összeg, amit a fogadásokra szánsz. Ám az sem hátrány, ha a profitot is nagyjából belövöd, és ha ezt eléred, akkor aznap már nem teszel több tétet. Így a sportfogadás valódi kikapcsolódást jelenthet.
Elsősorban a játék élvezetéért és a kikapcsolódásért nézd a meccset és tegyél fel téteket. Ha azt érzed, hogy túlstresszeled magad, akkor lazíts kicsit és nézd a mérkőzést csupán élvezetből. Inkább legyen számodra a szórakozás egy formája a fogadás, mintsem profitorientált tevékenység. Ezzel a hozzáállással pedig a sportfogadás éppen annyi izgalmat ad a meccsekhez, amelyek a tökéletes hangulathoz kellenek. Egy remek lóversenyt vagy az éppen aktuális Bajnokok Ligája fordulót mindig élmény követni, egy-egy fogadás pedig csak emeli a színvonalat.

A sportfogadások gyakorlatilag egyidősek a versenysport megjelenésével. Ha fogadást kötsz kedvenc csapatod győzelmére, akkor még inkább átélhetővé válnak számodra a meccs izgalmai. Az online világ térhódítása pedig a sportfogadások lehetőségeit is kitágította. Az élő fogadások megjelenésével a játékosok lehetőségei és a mérkőzések izgalmai is új szintre léptek.

Hozzászólások ()

Friss hírek