Nehezebb lesz alkoholhoz jutni Afganisztánban

Mintegy háromezer liter szeszesitalt öntöttek egy kabuli csatornába az afgán hírszerzés ügynökei miután a tavaly augusztusban hatalomra került tálibok szigorúan fellépnek az alkohol árusítása ellen.

A kabuli Hírszerzési Főigazgatóság által a Twitteren vasárnap közzétett videofelvételen maszkot és egyenruhát viselő férfiak kék műanyaghordókból borítják a csatornába a szeszt. Előtte megbilincselt férfiak is láthatók.

“A muszlimoknak tartózkodniuk kell az alkohol előállításától és leszállításától” – mondja a hírszerzés egyik illetékese a videóban.

A hatóság tájékoztatása szerint három embert vettek őrizetbe, de az nem derül ki, hogy mikor volt az akció és mikor semmisítették meg a szeszesitalt. Az alkohol tartalmú italok árusítása és fogyasztása egyébként az előző kormány alatt is tilos volt, de a tálibok sokkal szigorúbban betartatják ezt az előírást.

Augusztus 15-e, azaz hatalomra kerülésük óta megszaporodtak a razziák, köztük a kábítószer-fogyasztók elleni fellépések is.

Forrás: MTI / AFP / Euronews

Hozzászólások ()

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply