Tisztaság fél egészség – A fertőtlenítés szerepe az egészségügyben (x)

Az egészségügyi intézmények nagy gondot fordítanak a steril körülmények megteremtésére, hiszen itt minden egyes apró baktérium végzetes lehet. A sterilitás fogalmára sok esetben afféle mítoszként tekintenek. 

Igazából mindig lesznek minimális kockázatok, de a lényeg, hogy folyamatosan fertőtlenítsük a felületeket és persze a légkört is. Milyen módszerek segítenek nekünk ebben? Például az UV-C lámpák. A következőkben azt is megtudhatja, mennyire hatékonyak!

A legtöbb kórokozó a világon…

Azt hiszem, egyáltalán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a legtöbb kórokozó a kórházakban, rendelőintézetekben jelenik meg. Ahol a betegek egymást váltják, ott sok baktérium összetalálkozik, és sokszor bizony még csúnyább betegségeket kreálhat találkájuk. Az egészségügyben igyekeznek kiküszöbölni és elkerülni ezeket a problémákat. A Covid-járvány megjelenése óta pedig még nagyobb szerepet játszik a sterilitás.

A műtőket, vizsgálókat, kórtermeket és a váróhelyiségeket folyamatosan fertőtleníteni kell, vagyis rendkívül lényeges az ún. infekciókontroll. Ez a kifejezés pusztán annyit jelent, hogy meg kell akadályozni, hogy a bekerülő baktérium átterjedjen a dolgozókra, betegekre.

Fertőtlenítés UV-C lámpákkal?

Talán eddig még Ön sem hallott olyan technikáról, amellyel tökéletesen elégedett lett volna, vagy csak szimplán nem próbálta ki azt. Az olyan mikroorganizmusokat, mint amilyen a vírus, a gomba, a baktérium vagy a penész, nem könnyű kiiktatni, de nem is lehetetlen! Itt jön képbe az UV-C sugárzás!

A germicidlámpák 253,7 nm-es sugárzást bocsátanak ki magukból, s ennek köszönhetően a légkör és a felület tisztítása is rájuk bízható. Folyadékok kezelésére is használhatjuk a módszert, ráadásul teljesen környezetbarát.

Az UV-C sugárzást a kórházakban tomboló járványok ellen is gyakran bevetik, s habár megszüntetni nem, de jelentős mértékben csökkenteni tudja a terjedést. A Hollandimpex légfertőtlenítő készülékei között Ön is rátalálhat a megfelelő darabra, amivel sterilebbé teheti környezetét!

Nyílt kontra zárt rendszerű készülékek

Az UV-C sugárzás kifejezés talán bizalmatlanságot válthat ki Önből is, éppen ezért szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba! Veszélyes ránk nézve vagy sem?

Az egészségügyi helyiségekben sokkal nagyobb hatékonyságot érhetünk el, ha szabadon sugárzó germicidlámpás termékeket működtetünk. Viszont ezeket csak a műszakváltás, a szünet alatt, esetleg éjszaka használhatjuk, akkor, amikor senki nincs odabent. Hatalmas előnyük, hogy gurulós állvánnyal rendelkeznek, így egyik teremből a másikba mozgathatjuk át őket.

A csírátlanítás egy másik hatásos eszköze a zárt rendszerű germicidlámpás légtisztító. Ezeket akár a nap 24 órájában alkalmazhatjuk, mivel folyamatosan sterilizálják a levegőt anélkül, hogy veszélybe sodornák az emberek épségét.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »