Mexikói hagyma okozott szalmonella-fertőzést 37 amerikai államban

A koronavírus-járvány kezelése mellett újabb dolga akadt az amerikai járványügyi hatóságnak (CDC), azt kellett kideríteniük, hogy mitől bukkant fel szalmonella-fertőzés az USA 37 tagállamában.

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) és a Járványügyi Hatóság (CDC) illetékesei arra jutottak, hogy a fertőzést a mexikói Chihuahuaból a ProSource Inc. által importált lila-, vörös- és fehér hagyma okozta, amelyeket utoljára augusztus 27-én importáltak és élelmiszerboltokban, éttermekben terítették.

Szerdáig összesen 652 esetet regisztráltak, és 129-en kerültek kórházba 37 államban, de a CDC szerint az esetek száma vélhetően magasabb, mert az érintettek közül sokan nem kerülnek tesztelésre és/vagy nem részesülnek orvosi ellátásban, így nem kerülnek be a statisztikákba.

Forrás: CBS / Instagram

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply