Ismét jó hónapot zárt a Budapest Airport

Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi azonos időszakhoz képest több mint hatszoros növekedés, a 2019-es rekordévvel összehasonlítva pedig azt mutatja, hogy visszatért az utasforgalom 42 százaléka – közölte a Budapest Airport csütörtökön.

Mint kiemelték, szeptember a második legerősebb hónap volt az utasforgalomban 2021-ben az augusztusi 702 524 fő után.

A tájékoztatás szerint a korábbi hónapokhoz hasonlóan továbbra is stabil és jelentős a kezelt áruk mennyisége a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A BUD Cargo City által kezelt havi légi áru volumene szeptemberben is 15 ezer tonna fölött volt – azaz több mint 40 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit -, az első kilenc havi áru mennyisége pedig így átlépte a 133 000 tonnát.

Megjegyezték, hogy az árumennyiség növekedése közel sem járt ugyanakkora járatszámbővüléssel: míg a tonnában mért mennyiség átlagosan 35-40 százalékkal haladja meg a tavalyi értékeket, a gépmozgásszám a meglévő kapacitások jobb kihasználtsága miatt csupán 7 százalékkal bővült.

A Budapest Airport közleményében kitért arra, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér gurulóútjainak májusban indult fejlesztése az eddigi legösszetettebb szakaszához érkezett, elkezdődött a P1-P2 és Q gurulóutak korszerűsítése. A gurulóutak felújítása annak a 2019-ben indult infrastruktúra-fejlesztést és kapacitásnövelést célzó fejlesztéssorozatnak a folytatása, amelyben eddig csaknem 70 milliárd forint értékű beruházás valósult meg.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »