Az LG segítségével elektrifikálná az amerikai autópiacot a Stellantis

A Stellantis autógyártó csoport összefogott az LG Energy Solutionnal, hogy több elektromos autóba való akkumulátorral tudják ellátni az amerikai piacot.

A közös vállalkozás keretében egy új akkumulátor-üzem fog megépülni annak érdekében, hogy a Stellantis tartani tudja magát ahhoz a célkitűzéséhez, hogy 2030-ig az amerikai piacon történő autóeladásainak 40%-át már elektromos járművek tegyék ki. Európai szemmel nézve ez nem is olyan erős vállalás, hiszen Németországban például a BMW eladásainak már most a negyedét adják a hibrid és elektromos modellek, de az Egyesült Államokban jobban ragaszkodnak a hagyományos meghajtáshoz, a konkurens General Motors például október elején jelentette be, hogy 2025-től lesznek elérhetőek az új generációs nagy benzinmotorok – bármiféle hibrid hajtás nélkül.

A Stellantis új akkumulátor-üzeme a tervek szerint 2024 első negyedévében kezdené meg működését, az itt gyártott akkucsomagokat az amerikai, kanadai és mexikói üzemekben építenék be a csoport márkáinak következő generációs plug-in hibrid és teljesen elektromos modelljeibe.

A Stellantis a Fiat-Chrysler és a PSA egyesülésével jött létre 2021 januárjában, főbb márkái amerikai részről a Jeep, a Chrysler és a Dodge, olasz részről a Fiat, a Lancia, az Alfa Romeo és a Maserati, míg a francia PSA-csoport a Peugeot, a Citroen, a DS és a 2017-ben felvásárolt Opel márkákat képviseli.

A teljes cikk angol nyelven a Capital.com oldalán olvasható.

Próbálja ki a tőzsdei kereskedést a Capital.com-nál!
A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.  
Kockázati figyelmeztetés
Az ezzel a szolgáltatóval CFD-kereskedelmet folytató lakossági befektetők 78,77%-a veszteséget szenved. Gondolja át, hogy megéri-e megkockáztatnia a veszteséget. A különbözeti (CFD) ügyletekkel folytatott kereskedés kockázatos, és adott esetben a befektetett tőke teljes egészét is elveszítheti. A lehetséges veszteség nagysága a letét összegére korlátozódik.
A határidős OTC-instrumentumokkal végzett tranzakciók kockázatosak, és nemcsak nyereséget, hanem veszteségeket is eredményezhetnek. A múltbeli nyereség nem garantálja a jövőbeli nyereséget. Vegye igénybe a Capital.com képzési szolgáltatásait a kockázatok megértéséhez, még mielőtt kereskedni kezdene.
A Capital Com (UK) Limited egy Angliában és Walesben 10506220 cégjegyzékszám alatt bejegyzett társaság. A vállalat tevékenységét a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezte és szabályozza 793714-es regisztrációs szám alatt.
A Capital Com SV Investments Limited egy HE 354252 cégjegyzékszám alatt bejegyzett ciprusi társaság. A vállalat a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság (CySEC) 319/17 szám alatt kibocsátott engedélye alapján és szabályozásának megfelelően folytatja tevékenységét. Capital Com SV Investments Limited, cégjegyzékszám: 354252, bejegyzett cím: 28 Octovriou 237, Lophitis Business Center II, 6. emelet, 3035, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »