Nem jött össze Djokovic álma, Medvegyev nyert New Yorkban

Az orosz Danyiil Medvegyev nyerte meg a New Yorkban rendezett amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyes versenyét, mivel a vasárnapi döntőben három sima szettben legyőzte a világelső Novak Djokovicot.

A szerb világelső azzal a céllal kezdte meg szereplését New Yorkban, hogy az év negyedik Grand Slam-tornáját is megnyerje. Erre a sportág csaknem 150 éves történetében csak két férfi és három női játékos volt képes, legutóbb a legendás Rod Laver 1969-ben, illetve Steffi Graf 1988-ban mutatta be ezt a bravúrt.

https://www.instagram.com/p/CTvhhA-pHRY/

A belgrádi sztár szeme előtt egy másik rekord is lebegett a finálé előtt, ha ugyanis 28/0-ra javítja idei GS-mérlegét, és negyedszer megnyeri a US Opent, 21. GS-serlegével megelőzhette volna a hozzá hasonlóan 20-nál tartó Roger Federert és Rafael Nadalt, és immár egyedüli rekordernek mondhatta volna magát. Djokovic csúcsbeállítást jelentő 31. GS-döntőjére készült, és új versenyrekordot állított fel kilencedik fináléjával.

New Yorkban az utóbbi 25 évben negyedszer csapott össze az első két kiemelt a döntőben, és Djokovic valamennyi alkalommal ott volt az Arthur Ashe Stadionban.

A harmadik Grand Slam-fináléjában szereplő Medvegyev egyszer már a diadal küszöbén állt Flushing Meadowsban, ám két éve hiába egyenlített kétszettes hátrányból Nadal ellen a fináléban, végül a mallorcai ünnepelhetett.

Ami kettejük egymás elleni mérlegét illeti, a szerb 5-3-ra vezetett, legutóbb a februári Australian Open döntőjében találkoztak, akkor Djokovic 7:5, 6:2, 6:2-re nyert.

Most viszont Medvegyev nyerte a trófeát, 6:4, 6:4, 6:4 eredménnyel szettveszteség nélkül fejezte be a US Open-döntőt.
Danyiil Szergejevics Medvegyev pályafutása első Grand Slam trófeája mellé 2,5 millió dollárt (762 millió forint) kapott.

Forrás: MTI / Instagram

 

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »