53 mérföldes magasságba jutott fel a Virgin Galactic

Richard Branson brit milliárdos a hétvégén sikeresen teljesítette azt a küldetést, amire közel 20 éve készült. A saját cége, a Virgin Galactic által épített űrrepülővel 53,41 mérföldes magasságba emelkedett, ahol a súlytalanságot is megtapasztalhatta társaival.

A SpaceShipTwo Unity nevű jármű ezután visszatért a földre és Új-Mexikó sivatagos részén, a Virgin Galactic kifutópályáján landolt. A 2004-ben alapított cég a sikeres első “űrtúra” után hasonló repülésekkel készül, immár fizetős változatban.

Forrás: Washington Post / Instagram

Friss hírek

Sokan szavaznak levélben az idei német választáson

A német választók szeptember 26-án, jövő vasárnap szavazhatnak majd személyesen a Bundestag összetételéről, de a választás valójában már augusztus 16-án elkezdődött - ekkor nyílt meg a levélszavazás lehetősége. Az előzetes jelek szerint a koronavírus-járvány miatt minden korábbinál többen szavaznak levélben.  

Read More »

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »