53 mérföldes magasságba jutott fel a Virgin Galactic

Richard Branson brit milliárdos a hétvégén sikeresen teljesítette azt a küldetést, amire közel 20 éve készült. A saját cége, a Virgin Galactic által épített űrrepülővel 53,41 mérföldes magasságba emelkedett, ahol a súlytalanságot is megtapasztalhatta társaival.

A SpaceShipTwo Unity nevű jármű ezután visszatért a földre és Új-Mexikó sivatagos részén, a Virgin Galactic kifutópályáján landolt. A 2004-ben alapított cég a sikeres első “űrtúra” után hasonló repülésekkel készül, immár fizetős változatban.

Forrás: Washington Post / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »