Oroszország szakíthat az EU-val

Az orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Moszkva kész megszakítani kapcsolatait az Európai Unióval – derül ki az orosz külügyminisztérium honlapján péntek reggel közzétett interjúrészletből. Szergej Lavrov megjegyzései a két fél közti feszültség további fokozódását jelzik – írja a CNBC.

“Készen állunk erre. Ha még egyszer azt látjuk, hogy egyes területeket olyan szankciókkal terhelnek, amelyek kockázatot jelentenek a gazdaságunk számára, többek között a legérzékenyebb ágazatokban” – fogalmazott az orosz diplomácia vezetője kérdésre válaszolva. “Nem akarunk elszigetelődni a világtól, de készen kell állnunk erre. Ha békét akarsz, készülj a háborúra!” – tette hozzá.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő ezt megelőzően – csütörtöki sajtótájékoztatóján – óva intette az Európai Uniót újabb szankciók bevezetésétől, amelyeket “elkerülhetetlen és arányos válasz fog követni”.

Egyelőre sem az orosz külügyminisztérium, sem az Európai Bizottság nem kommentálta a fejleményeket a CNBC megkeresésére.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, kép forrása: Flickr

Oroszország és az EU kapcsolata a múlt héten jutott mélypontra, amikor Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az orosz fővárosba látogatott, amely után kijelentette: Oroszország nem felel meg azoknak az elvárakozásoknak, hogy modern demokráciává váljék, ehelyett komoly csalódottság és bizalomvesztés tapasztalható Brüsszel és Moszkva között.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »