Oroszország szakíthat az EU-val

Az orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Moszkva kész megszakítani kapcsolatait az Európai Unióval – derül ki az orosz külügyminisztérium honlapján péntek reggel közzétett interjúrészletből. Szergej Lavrov megjegyzései a két fél közti feszültség további fokozódását jelzik – írja a CNBC.

„Készen állunk erre. Ha még egyszer azt látjuk, hogy egyes területeket olyan szankciókkal terhelnek, amelyek kockázatot jelentenek a gazdaságunk számára, többek között a legérzékenyebb ágazatokban” – fogalmazott az orosz diplomácia vezetője kérdésre válaszolva. „Nem akarunk elszigetelődni a világtól, de készen kell állnunk erre. Ha békét akarsz, készülj a háborúra!” – tette hozzá.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő ezt megelőzően – csütörtöki sajtótájékoztatóján – óva intette az Európai Uniót újabb szankciók bevezetésétől, amelyeket „elkerülhetetlen és arányos válasz fog követni”.

Egyelőre sem az orosz külügyminisztérium, sem az Európai Bizottság nem kommentálta a fejleményeket a CNBC megkeresésére.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, kép forrása: Flickr

Oroszország és az EU kapcsolata a múlt héten jutott mélypontra, amikor Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az orosz fővárosba látogatott, amely után kijelentette: Oroszország nem felel meg azoknak az elvárakozásoknak, hogy modern demokráciává váljék, ehelyett komoly csalódottság és bizalomvesztés tapasztalható Brüsszel és Moszkva között.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »