Az USA-ban jövőre streamelve érkezik az összes Warner mozibemutató

Éppen a múlt hétvégén írtunk arról, hogy haldoklik az amerikai moziipar, a jegyárakból származó bevételek a korábbi szintek tizedére estek vissza, de mozibemutatók is alig vannak.  Ezt a tényt a filmstúdiók is realizálták és tegnap a Warner Brothers be is jelentette, hogy 2021-ben az összes  – szám szerint 17 – mozipremierjüket a megjelenéskor azonnal, streamelve is elérhetővé teszik.

Sőt, már a 2021-et sem várják meg teljesen, a Wonder Woman  1984 ugyanis már idén december 25-én elérhetővé válik az HBO Max kínálatában.

https://www.instagram.com/p/CIWIzFiDXF-/

Jövőre pedig érkezik a Mátrix 4, az Öngyilkos Osztag 2, a Dűne és sok más olyan premier, ami korábban tömegeket tudott a mozikba csábítani.

A Warner és az HBO Max főbb 2021-es premierjei. Forrás: Warnerbros.com

A Warner tehát szakít a korábbi megoldással, melyben jellemzően a mozibemutató után 90 nappal váltak elérhetővé más platformokon is a filmek. Ezentúl a megjelenés napjától egy hónapig streamelve, otthonról is mozizhatnak az amerikaiak, majd 30 nap elteltével kikerül a premier a kínálatból, hogy aztán a szokásos körforgásba visszatérve a DVD-megjelenéssel nagyságrendileg egy időben újra visszatérjen.

A megoldást egyelőre csak az Egyesült Államokban vezeti be a Warner, Európában jelenleg maga az HBO Max szolgáltatás sem elérhető, de nem lepődnénk meg, ha pár hónap múlva globálisan is bevezetnék az új rendszert.

Forrás: NYT / Warnerbros / Instagram

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »