Megszületett a megállapodás az EU hétéves pénzügyi keretéről

Az Európai Unió Tanácsának német soros elnöksége és az Európai Parlament tárgyalói ideiglenes kompromisszumra jutottak a 2021 utáni, következő hétéves pénzügyi keretről és az európai költségvetés új saját forrásainak bevezetéséről szóló politikai megállapodásról – közölték a tárgyalódelegációk kedden.

A tájékoztatás szerint a kompromisszumos megállapodás megháromszorozza az uniós egészségügyi programra jutó forrást, az Erasmus+ számára egyévnyi forrással többet juttat, továbbá biztosítja, hogy a kutatásra szánt összegek folyamatosan emelkedjenek.

Az ideiglenes egyezmény szerint 15 milliárd euró jut a koronavírus-járvány elleni fellépésre, illetve a következő generáció számára új lehetőségeket teremtő kiemelt programokra. A maradék egymilliárd euró a jövőbeli esetleges igényeket és a válságok kezelését szolgáló, rugalmasan felhasználható összeget emeli.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »