Kanyarogjunk Ford hibridekkel! (x)

Egy évtizeddel ezelőtt egy hibrid vagy elektromos autó vásárlásával még azt üzentük a világnak, hogy a környezettudatosságunk felülírja az egyéb autóvásárlási szempontokat, mint az autó kényelme, menetteljesítményei vagy vételára. Mára ez megváltozott.

A technológia fejlődésének és az uniós emissziós normák szigorításának köszönhetően a gyártók egyre inkább a környezettudatos megoldások felé mozdulnak el  – és bár a teljes elektromos átállás még messze van, azt már kijelenthetjük, hogy a hibridek beköltöztek a hétköznapjainkba. Ez pedig jó dolog. Miért is?

Hátrányok nélkül

A hibrideknek nincsenek hátrányaik. A hibrid rendszerek könnyűek, takarékosak és hatékonyak. Nem kell bajlódni a töltögetéssel, az autó magát tölti menet közben. A hozzáadott súly minimális, így nem befolyásolja negatívan az autó menetteljesítményeit, szükség esetén viszont besegít a hajtásba, ezzel javítja a gyorsulást és csökkenti a fogyasztást.

Egy Ford Focus hibrid átlagosan 0,8 literrel fogyaszt kevesebbet a csak hagyományos motorral szerelt változatnál, átlagos szén-dioxid kibocsátása 23 g/km-rel alacsonyabb, miközben a 100 km/h órára történő gyorsulása több mint 1 másodperccel javul és a végsebessége is magasabb. Ráadásul ezek az előnyök nemcsak a katalógusban léteznek, egy papíron hasonló teljesítményű hagyományos modell és egy hibrid vezetése valós körülmények között is nagyon más – az utóbbi javára.

Alig drágább, néha olcsóbb

Még egy fontos érv a hibridek mellett, hogy alig drágábbak azok a modellek, amikbe beszerelték ezt a kisegítő rendszert a hagyományos változatoknál. Egy 5 ajtós, 125 lóerős Focus Connected esetében például 450 ezer forint a mild-hibrid verzió felára, ami bőven megéri a fent felsorolt előnyök miatt – de ha szűkösebb az autóvásárlási keret, akkor ez az összeg akár egy-két plusz extra kihagyásával is könnyen megspórolható. Ha pedig az erősebb, 155 lóerős változat mellett döntenénk, az már kizárólag hibridként kapható és Ford Credit finanszírozással most akár 6.960.000 Ft-tól elérhető*.

A Ford Puma esetében még minimális többletköltségről sem beszélhetünk, hiszen a kéziváltós mild-hibrid listaára 7.465.000 Ft, azaz 550 ezer Ft-tal alacsonyabb, mint a mild-hibrid nélküli automata változat ára. A Ford Petrányi aktuális ajánlatában*, Ford Credit finanszírozással pedig még tovább faraghatjuk a hibrid modell árát, a Ford Puma Titanium így már 6.399.000 Ft-tól elvihető.

A Mondeoban  a Ford egy kétliteres benzinmotorral kombinálta a hibrid hajtást, és itt az autó rövidtávon már kizárólag elektromos hajtással is tud haladni, de talán fontosabb az, hogy emiatt ez esetben sem kényszerülünk semmilyen kompromisszumra. Tölteni nem kell, a hatótávval a benzinmotor miatt nem kell törődni, a fogyasztás a hibrid rendszer miatt alacsony, és az árral sincs probléma.

A 187 lóerős hibrid alapára ST-Line felszereltséggel 13.665.000 Ft, éppen annyi, mint a 190 lóerős dízelé azonos felszereltséggel. Ha viszont kevesebb extrával is beérjük, akkor a Ford Credit finanszírozással elérhető ajánlat keretében már 9.420.000 Ft-tól is elvihető egy hibrid Mondeo.

Visszatérve a címhez: az idei évben meglehetősen átalakult mindenki élete, korlátozások jönnek-mennek, maszkot kell hordanunk, a légiközlekedési szektor téli álmot alszik. A jó előre eltervezett vagy akár utolsó pillanatban lefoglalt külföldi nyaralások, kikapcsolódások helyett be kell érnünk egy-egy rövidebb belföldi kirándulással – lehetőleg autóval, mert a buszokon, vonatokon is kell a maszk.

Akkor viszont fedezzük fel a közeli helyeket! Miért ne tennénk ezt egy hibriddel? Hátránya nincs és ha egyszer vége lesz a korlátozásoknak, nyugodtan elindulhatunk vele akár Európa sarkaiba is, Gibraltár például egy jó úti cél lehet.

  • Ford Petrányi hibrid ajánlatok:
  • Focus mild hibrid (125 vagy 155LE): a kalandokhoz, hogy a vezetés minden pillanata öröm legyen. Ford Credit finanszírozással 6.660.000 Ft-tól (125 LE), illetve 6.960.000 Ft-tól (155 LE)
  • Puma mild hibrid (125LE): az izgalmas kirándulásokhoz, amiket már régóta tervezünk. Ford Credit finanszírozással 6.399.000 Ft-tól
  • Mondeo hibrid (187LE): a kényelmes utazáshoz, mivel nem tudhatjuk hova visz még az utunk. Ford Credit finanszírozással 9.420.000 Ft-tól.

Mi a következő úti cél? 

*A cikkben szereplő ajánlatok a cikk megírásának pillanatában elérhetőek, a megadott árak 2020.12.31-ig vagy visszavonásig érvényesek. A jelen hirdetés tájékoztató jellegű, nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. További részletek és a Ford Credit Finanszírozásra vonatkozó feltételek a Ford Petrányi weboldalán.

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »