Rekordmagas volt a részvételi arány az elnökválasztáson

Bár végleges eredménye még nincs az amerikai elnökválasztásnak, az már biztos, hogy beigazolódtak azok a várakozások, miszerint idén százéves rekordot dönthet a választási részvétel.

Pontos adatok még nincsenek, de az NBC News számításai szerint legalább 159,8 millió amerikai szavazott 2020-ban – ilyen magas választási részvétel utoljára 1900-ban volt, tehát kijelenthető, hogy az amerikaiakat mozgósította a Trump-Biden párharc.

A becsült 159,8 milliós szavazatszám az amerikai elnökválasztások történelmében a legmagasabb szám szerinti adat lenne, 2016-ban jóval kevesebb, mindössze 136,6 millió szavazó voksolt.

Az Amerikai Választási Projekt szerint idén körülbelül 239,2 millióan voltak jogosultak a szavazásra, így a 159,8 millió leadott szavazat 66,8%-os részvételi aránynak felelne meg.

A teljes cikk a CNBC-n olvasható.

Tovább olvasom →

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »