A szerencsejátékosok online szórják a pénzt a COVID-19 alatt

Komoly vita van Ausztráliában arról, hogy sok fiatal férfi miért fordul a netes fogadások felé. A fogadóirodák azt is vitatják, hogy nőtt-e a fogadók száma.

Összességében több pénzt költenek a világjárvány idején az online szerencsejátékosok. Egy friss tanulmány szerint háromból egy játékos regisztrált új casino online oldalon júniusban és júliusban. A több mint 2000 játékost vizsgáló kutatásból az is kiderült, hogy 23 százalékról 34 százalékra nőtt azok száma, akik hetente több mint négyszer fogadtak – számolt be az ausztrál ABC.

A felmérés abban az időszakában zajlott, amikor az NRL, az AFL és az angliai Premier League sűrített menetrenddel, több hétköznap zajló meccsel újraindította a szezont. A helyi fogadási piac 75 százalékát kitevő lóverseny akkor is működött tovább, amíg a többi sportág kénytelen volt szünetelni.

A fiatal férfiak az elszigeteltséggel, az unalommal és a fogadási promóciókkal indokolták megnövekedett szerencsejáték-kiadásaikat – magyarázta Rebecca Jenkinson kutató. Állításuk szerint érzékenyen reagáltak az intenzívebb hirdetésekre, promóciókra, és ezek gyakran motiválták játékra őket – fűzte hozzá. Dr. Jenkinson azt is elárulta, hogy az összes megkérdezett körülbelül 78 százaléka játszik online, szemben a járvány előtti 62 százalékkal. Nem hiszem, hogy ez rövid időn belül visszaesne a COVID előtti szintre – mondta.

„Sokak számára ez még mindig bizonytalanság időszaka. Többen elvesztették a munkájukat, és azok a tényezők, melyek az online szerencsejátékra motiválnak, nem szűntek meg, különösen a vizsgált fiatal férfiak körében” – fogalmazott a szakember.

A megkérdezett szerencsejátékosok több mint fele véli úgy, hogy fizikai és mentális egészségi állapota is romlott a világjárvány idején. Míg a legtöbb fogadást elismert sportágakra kötötték, enyhén nőtt az olyan újdonságnak számító piacokon elköltött összeg, mint az időjárás és a valóságshow-k. Az ARGC kutatásából az is kiderült, hogy eközben a szerencsejátékra fordított összeg átlaga csökkent a 34 évesnél idősebb férfiak és nők esetében.

Több résztvevő saját online szerencsejátékról szóló történetét is megosztotta a tanulmány szerzőivel:

„Amikor unatkozom, az ujjam automatikusan megnyitja az alkalmazást (…) Korábban ismertem a határaimat, most viszont nem tudok leállni” – mesélte egy 23 éves férfi.

„Az elszigeteltség miatti unalom elűzésére a barátaimmal ostoba fogadásokat kötünk lovakra, kutyákra, tengerentúli sportokra, anélkül, hogy bármi fogalmunk lenne az adott sportról, csak az izgalom miatt.” – osztotta meg egy 18 éves férfi.

„Megfelelő keretek között lehet ez szórakoztató, de nagyon könnyű függővé válni – véli egy 25 éves férfi.

Az ausztrál online fogadó cégek felelősségteljes játékra figyelmeztetik a felhasználókat, ennek érdekében limit beállítási lehetőségeket és különböző önkorlátozó funkciókat kínálnak. Az iparág támogat egy úgynevezett nemzeti kizárási nyilvántartást is, amely lehetővé tenné, hogy a problémás szerencsejátékosok ténylegesen eltiltsák magukat az összes ausztrál engedéllyel rendelkező fogadási szolgáltatástól.

A Responsible Wagering Australia (Felelős Fogadásokért Ausztrália), az ausztrál fogaóirodákat képviselő csúcsszervezet korábban cáfolta azokat az állításokat, miszerint az online kaszinók térnyerése a tejes iparág növekedését jelezné.

„A fogadóirodák és szerencsejáték-üzletek sok helyen bezártak a COVID korlátozások miatt, így az emberek online platformokra költöztek, akárcsak a kiskereskedelem egyéb területein” – mondta Brent Jackson vezérigazgató júliusban.

 

 

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »