Az EU 100 millió eurót költ gyorstesztekre

Az Európai Bizottság a koronavírus terjedésének megállítása céljából 100 millió eurót mozgósít a gyors antigéntesztek közvetlen megvásárlására és eljuttatására a tagállamok részére – jelentette be Ursula von der Leyen, az EB elnöke szerdán, az uniós testület újabb járványügyi intézkedéscsomagjának bemutatásakor.

Von der Leyen elmondta, hogy az intézkedéscsomag meghatározza a nemzeti és regionális tesztelési stratégiák kialakításához szükséges kulcsfontosságú elemeket; egyebek mellett az információáramlás javítására, a hatékonyabb és gyorsabb tesztelésre, a határokon átnyúló járványfigyelő alkalmazások teljes mértékű kihasználására és az alapvető gyógyászati kellékek biztosítására összpontosít.

Az EB elnöke bejelentette, hogy a bizottság emellett új közös közbeszerzési eljárást indított az oltáshoz szükséges orvosi eszközök beszerzésére vonatkozóan.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Még mindig a Fed döntéseit emésztik a piacok

Pici elmozdulásokkal, vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék pénteken. Nem várható olyan adat vagy esemény, amely új irányt diktálhatna a piacoknak, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve hangnemének szigorodása meglepetést okozott a hét második felében.

Read More »