Tengeralattjárót építettek maguknak a drogcsempészek

Spanyolország északnyugati csücskében, Aldánban figyeltek fel a helyi rendőrök egy furcsa tengeri járműre az Atlanti-óceán partján, egy öbölben, melynek tetejéből három férfi mászott ki. A 66 láb hosszú jármű lassan visszaereszkedett a felszín alá, amikor a férfiak kiúsztak a part felé, ahol a rendőrök kettőt el is fogtak közülük.

https://www.instagram.com/p/CGkyQHrgdJl/

Két nap után sikerült elvontatni a furcsa járművet a kikötőbe, melynek belsejében mintegy 100 millió dollár értékű kokaint találtak. Az, hogy a csempészek már saját tengeralattjárószerű járművet használnak a kokain Dél-Amerikából Európába történő eljuttatásához, jól mutatja a drogkereskedelem üzleti nagyságrendjét. Az amerikai drogellenes hivatal szerint a drogkereskedelem piaci nagyságrendje már meghaladja az Egyesült Államok teljes gazdaságának teljesítményét.

Az elfogott jármű ugyan nem tekinthető valódi tengeralattjárónak, mert nem mélyen a felszín alatt közlekedik, hanem a vízfelszín közelében, de az alatt mozog, így közel észrevehetetlen.

Forrás: Instagram / WSJ

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »