Fukusima: 1 millió tonna szennyezett vizet öntenének a Csendes-óceánba

Japán állítólag úgy döntött, hogy 1 millió tonna szennyezett víz óceánba engedésével szabadulna a fukusimai atomkatasztrófa utóhatásaitól.  Helyi sajtójelentések szerint a fukusimai atomerőmű vízkészletét 2022-től kezdenék kiereszteni, és a művelet évtizedekig tartana. 

A Kyodo hírügynökség szerint hivatalos döntés az ügyben a hónap végére várható. Múlt hónap végéig már 1044 darab tartályban 1,23 tonna vizet tároltak az erőmű területén, ami hűtötte a három sérült atomreaktort és ezzel megakadályozta a leolvadást – a hűtési folyamat során azonban a felhasznált víz is szennyezett lesz, a tárolásra rendelkezésre álló hely pedig lassan elfogy.

Forrás: Instagram / Guardian

Felkapott hírek

Friss hírek

Kérdéses a CSA jövője

Frantisek Simáne, a Smartwings csoport tulajdonosa szerint a CSA tavalyi vesztesége mintegy másfél milliárd korona. A cég esetleges csődje azokat az ügyfeleket is érintheti, akik majdnem egymilliárd korona értékben repülőjegyeket vettek a CSA-tól, de eddig még nem használták fel azokat.

Read More »

Elindult a COVAX

Ghána az első olyan ország, ahová megérkezett az első Covid-vakcina szállítmány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerényebb jövedelmű országok oltóanyag-ellátására életre hívott COVAX-programján keresztül - írja a CNN.

Read More »