Nagy-Britannia az illegálisan érkező menekültek automatikus elutasítására készül

A Sunday Times riportja szerint a brit kormány változtatni készül a menekültkérelmek elbírálási rendszerén, mégpedig úgy, hogy azoknak az  országba érkező menekülteknek a menedékkérelmét, akik nem hivatalos úton  – például csónakokkal a La Manche csatornán keresztül – jutottak el Nagy-Britanniába, automatikusan elutasítják.

Az új törvénytervezet várhatóan még a mai napon ismerteti a brit belügyminiszter, Priti Patel, “fair borders bill” megnevezéssel. A törvény hangsúlyozottan két csoportra bontaná a menedékkérőket, az egyik csoportba a hivatalos úton érkezők tartoznának, a másik csoportba pedig azok, akik embercsempész-hálózatok segítségét veszik igénybe az országba jutáshoz – közölte az újság.

Azt is hozzátették, hogy a hivatalos bevándorláshoz új, szabályszerű lehetőségeket fognak biztosítani azoknak, akik valóban üldöztetés elől menekülnek, ugyanakkor a külföldi bűnözőket és azokat a menekülteket, akik valójában nincsenek veszélyben, kitoloncolják.

„Jelenleg mindenki, aki az országunkba érkezik és menedékkérelmet nyújt be, egyenlő bánásmódban részesül, függetlenül attól, hogy milyen útvonalon érkezett – és ez így egyszerűen nincs jól.” – mondta el Patel a londoni újságnak adott interjúban.
  • Kapcsolódó cikkeink:

Tavaszra minden brit megkaphatja a Covid-19 elleni oltást

Piaci körkép: bizonytalanságot hozott Trump és Johnson

Forrás: Reuters

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »