Nagy-Britannia az illegálisan érkező menekültek automatikus elutasítására készül

A Sunday Times riportja szerint a brit kormány változtatni készül a menekültkérelmek elbírálási rendszerén, mégpedig úgy, hogy azoknak az  országba érkező menekülteknek a menedékkérelmét, akik nem hivatalos úton  – például csónakokkal a La Manche csatornán keresztül – jutottak el Nagy-Britanniába, automatikusan elutasítják.

Az új törvénytervezet várhatóan még a mai napon ismerteti a brit belügyminiszter, Priti Patel, “fair borders bill” megnevezéssel. A törvény hangsúlyozottan két csoportra bontaná a menedékkérőket, az egyik csoportba a hivatalos úton érkezők tartoznának, a másik csoportba pedig azok, akik embercsempész-hálózatok segítségét veszik igénybe az országba jutáshoz – közölte az újság.

Azt is hozzátették, hogy a hivatalos bevándorláshoz új, szabályszerű lehetőségeket fognak biztosítani azoknak, akik valóban üldöztetés elől menekülnek, ugyanakkor a külföldi bűnözőket és azokat a menekülteket, akik valójában nincsenek veszélyben, kitoloncolják.

“Jelenleg mindenki, aki az országunkba érkezik és menedékkérelmet nyújt be, egyenlő bánásmódban részesül, függetlenül attól, hogy milyen útvonalon érkezett – és ez így egyszerűen nincs jól.” – mondta el Patel a londoni újságnak adott interjúban.
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »