Izraelben az országos zárlat ellenére megdőlt a napi koronavírus-rekord

Izraelben – mindössze néhány nappal a második országos zárlat kezdete után – 6861 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak az utóbbi 24 órában, soha ilyen sok új esetet nem észleltek korábban – közölte szerdán az izraeli egészségügyi minisztérium.

Az eddigi negatív rekord 5533 eset volt szeptember 15-én, míg májusban volt olyan nap, amikor csak öt új fertőzöttet találtak. A számok mostani megugrásához részben az is hozzájárult, hogy az elvégzett tesztek száma is jelentősen emelkedett. Leginkább az arabok és az ultraortodox zsidók által lakott települések érintettek, mert ott szűkebb helyeken élnek együtt nagyobb létszámú családok.

Izraelben múlt péntek óta ismét országos zárlat van érvényben a koronavírus-járvány miatt: az iskolák bezártak és kijárási korlátozásokat vezettek be. Az ország vezetése a három hétre tervezett vesztegzárral elsősorban az egészségügyi rendszer túlterhelését akarja megakadályozni. A drasztikus intézkedés bevezetése előtt több kórházvezető jelezte, hogy az egészségügyi intézmények kezdik elérni kapacitásaik határát.

Az izraeli kormány a korlátozások további szigorítását fontolgatja.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »