A Gazpromé lesz a Fehéroroszországnak nyújtott orosz kölcsön harmada

Fehéroroszország a tervek szerint az idei év végéig kapja meg az Oroszország által biztosított 1,5 milliárdos hitelkeret első részét, 1 milliárd dollárt. Ebből 330 millió dollárt azonnal Gazprom felé fennálló tartozásának kiegyenlítésére fog fordítani a politikailag jelenleg igen instabil ország.

Mindezt Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter közölte a TASS hírügynökséggel vasárnap, miközben a hatalmon lévő Alekszandr Lukasenka ellen továbbra is folynak a tüntetések, Minszkben ma is több tízezer tüntető vonult fel, a 26 éve hatalmon lévő veterán vezető lemondását követelve.

Bővebben a Reutersen: 

https://www.reuters.com/article/us-belarus-election-russia-loan/belarus-to-pay-330-million-gazprom-debt-from-new-russian-loan-tass-idUSKCN26B0FZ?il=0

https://www.reuters.com/article/us-belarus-election/belarus-protesters-keep-pressure-on-lukashenko-with-mass-rallies-and-police-data-leak-idUSKCN26B09X?il=0

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »