Trump megint korlátozta a külföldiek munkavállalását

Donald Trump amerikai elnök hétfőn rendeletet írt alá az amerikai munkahelyek védelméről, amely azt kívánja megakadályozni, hogy külföldi munkavállalókat – akár alkalmi munkára is – amerikai munkavállalók helyére vegyenek fel. A rendelkezés amerikai állampolgárok alkalmazását írja elő szövetségi munkahelyeken és kormányzati állásokban.

Döntésével az amerikai elnök a külföldiek munkavállalását biztosító H-1B típusú vízumokkal történő visszaéléseknek szeretné elejét venni. Mint az aláírási ceremónián Mike Pence alelnök fogalmazott a Fehér Házban: „az elnök ma egyszer s mindenkorra elkötelezte magát a vízumprogramunkkal történő visszaélések ellen”.

Hétfőn Trump azonnali hatállyal leváltotta az 1933-ban, még Franklin Delano Roosevelt elnök által életre hívott Tennessee Valley Authority (TVA) nevű, knoxville-i állami áramszolgáltató vállalat vezetőjét, mert azt tervezte, hogy műszaki feladatainak mintegy 20 százalékát kiszervezi külföldi székhelyű vállalatoknak. Ezzel több mint kétszáz amerikai munkahely került veszélybe.

Pence bejelentette: az elnöki rendelet aláírása közben informálták a Fehér Házat, hogy a TVA elnök-vezérigazgatója, Jeff Lyash „jelezte erőteljes szándékát” arra, hogy mégsem valósítja meg a kiszervezési tervet.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »