Egyetlen nap alatt 77 ezer új fertőzött az USA-ban

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház csütörtök esti adatai szerint az Egyesült Államokban egyetlen nap alatt több mint 77 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.

A tekintélyes intézmény rögzítette azt is, hogy csütörtökön legkevesebb 969 amerikai halt bele a koronavírus okozta Covid-19 betegségbe és szövődményeibe, és ezzel a járvány halálos áldozatainak száma több mint 138 ezerre emelkedett.

A legtöbb új fertőzöttet változatlanul Kaliforniában, Arizonában, Texasban és Floridában diagnosztizálták. Floridában egyetlen nap alatt 13 837 új esetet állapítottak meg, ennek ellenére Ron DeSantis, az állam republikánus kormányzója nem akar további szigorú óvintézkedéseket bevezetni.

A szintén a járvány fellángolásával küszködő Georgia kormányzója, a republikánus Brian Kemp sem akar szigorítani, sőt pert indított Atlanta demokrata párti polgármestere, Keisha Lance Bottoms ellen, mert a köztereken is kötelezővé tette az arcmaszk viselését.

Különösen aggasztó a helyzet Texasban, ahol egyes városokban – például San Antonióban – nagy hűtőkocsikat kértek a kórházak mellé, mert megteltek a kórházak halottaskamrái.

Mississippiben több mint 1200 új fertőzöttet diagnosztizáltak csütörtökön, miközben Coloradóban is romlik a járványhelyzet. Jared Polis, az állam demokrata párti kormányzója hosszú habozás után csütörtökön kötelezővé tette az arcmaszk viselését.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Johns Hopkins egyetem és kórház legfrissebb adatai szerint a világon 13 767 548 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 589 211, a gyógyultaké pedig 7 687 152. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

Forrás: MTI / NBC News

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »