A szegény országokból származóknak drágább a vízum

Az egyre lazuló korlátozások és az országhatárok újbóli megnyitása közepette számos utazó – legyen szó akár külföldi munkavállalásról, akár nyaralásról – elkezdi rendezni a vízumát. Ez azonban bizonyos emberek számára sokkal drágább lesz, mint másoknak – attól függően, hogy honnan származnak.

Egy új kutatás szerint ugyanis az európaiak és az amerikaiak sokkal kevesebbet fizetnek a vízumért, mint az ázsiai vagy az afrikai utazók.

A szakértők a tanulmányban összehasonlították az átlagos turisztikai vízum költségeit az átlagos nemzeti jövedelemmel, és megállapították, hogy egy észak-amerikainak kevesebb, mint fél napot kell dolgoznia, hogy ki tudja fizetni a turisztikai vízumot, míg például egy Afrika szubszaharai részéről érkezőnek ugyanez 19 napi fizetésébe kerül.

Hogy miért vannak ekkora eltérések, kiderül a The Economist cikkéből.

https://www.instagram.com/p/CCYq9rMJ5CX/

Forrás: Instagram / The Economist

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »