India egyre előkelőbb helyet foglal el a koronavírus-ranglistán

A legfrissebb adatok értelmében – az Egyesült Államok és Brazília után – jelenleg Indiában van a legtöbb koronavírus-fertőzött. Az országban közel 700 000 esetet regisztráltak a járvány kitörése óta, és a szám ijesztő ütemben növekszik.

Az egészségügyi minisztérium hétfői adatai szerint az elmúlt 24 órában több mint 23 000 új esetet jelentettek, ami ugyan enyhe csökkenésnek számít a vasárnapi rekordhoz (közel 25 000 megbetegedés) képest, de még így is megdöbbentő. Ezzel India a világ harmadik legsúlyosabban érintett országává lépett elő, megelőzve Oroszországot.

A kormány mindezek ellenére lazít a korlátozásokon, amelyek következtében rengetegen veszítették el a munkájukat vagy kényszerültek üzleteik bezárására az elmúlt hónapok során. Miközben nemzetközi járatok továbbra sem indulhatnak, a belföldi utazást már sok helyen engedélyezik. A kormány azt reméli az intézkedésektől, hogy a látogatók felpörgetik a belföldi turizmust és felkeresnek néhány népszerű úticélt.

A legdurvábban érintett helyeken ugyanakkor maradnak a lezárások: a világhírű  Taj Mahal például mégis zárva marad, miután a környéken számos új megbetegedést regisztráltak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »