A Fülöp-szigeteken zárul a Wirecard bukása

Miután a német fizetési szolgáltató negyedszer is elhalasztotta 2019-es pénzügyi beszámolójának közzétételét, mert nem tudott elszámolni 1,9 milliárd (!) euró hollétével, most a Fülöp-szigetek jegybankja tehet pontot az ügy végére. Szerintük a keresett pénz soha nem is volt ott az országban.  

Csúnya véget ért a hiányzó pénz utáni kutatás, aminek „papíron” két fülöp-szigeteki bankban, a BDO és a BPI nevű bankokban kellett volna lenniük, melyek egyébként az ország legnagyobb bankjai.

A jegybank vasárnapi közlése szerint az összegek soha nem kerültek be a Fülöp-szigetek pénzügyi rendszerébe, azaz most már bizonyossággal kijelenthető, hogy csalás történt. A biztonság kedvéért a két említett kereskedelmi bank is jelezte, hogy a Wirecard nem volt az ügyfelük.

A Wirecard vezérigazgatója máris lemondott, a cég pedig hétfőn legalább egy 2 milliárd eurós hitelkeret azonnali felfüggesztésével nézhet szembe.

A teljes cikk a Reuters oldalán, angol nyelven olvasható, az előzményekről pedig itt írtunk.

Tovább olvasom →

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »