Bajban a Wirecard, nem találnak 1,9 milliárd eurót

Iránykereséssel küzdenek ma az európai indexek és a tegnapi záróértékeik körül ingadoznak. A DAX komponensei közül a Wirecard került reflektorfénybe, miután újra elhalasztották a 2019-es eredményszámok közzétételét.

A DAX (DE30) és a többi főbb tőzsdeindex is kissé alacsonyabban kezdték a mai napot, de egy erős felfelé mozgás indult meg, miután Peking azt jelezte, hogy ellenőrzés alatt tartják a városban újra felbukkant koronavírust. A DAX ekkor a 200 órás mozgóátlag fölé ugrott – ez az ellenállás állta útját a további emelkedésnek az utóbbi napokban.

Fentiek ellenére a medvék mégis átvették az irányítást és a grafikonon egy „bearish pin bar pattern”, azaz egy esésre utaló hosszú felső kanócos gyertya rajzolódott ki (narancssárga körrel jelölve) az említett mozgóátlagnál. A visszahúzás pedig folytatódott, így már az első támaszra kell figyelnünk az 50 órás mozgóátlagnál, (zöld vonal, 12.310 pontnál), míg 12.150 pont körül található a második támasz.

Forrás: xStation

Az ellenállási szinteket tekintve a legfontosabb most a 200 órás mozgóátlag, ennek áttörése megnyithatná az utat a 78,6%-os visszatérési szint teszteléséhez 12.560 pontnál. A 14:30-kor érkező amerikai munkanélküliségi adat adhat újabb impulzust a részvénypiacoknak.

Bezuhantak ma a Wirecard (WDI.DE) részvényei. A társaság többszöri halasztás után a ma reggeli nyitás előtt tette volna közzé a 2019-es éves jelentését, de a társaság szóvivője közölte, hogy csak a délelőtt folyamán publikálják az adatokat. Majd röviddel 11 óra előtt a Wirecard kiadott egy közleményt, miszerint hamis egyenlegközlésekre utaló jeleket találtak és … elhalasztják a közzétételt. Az új publikálási dátumot a várakozások szerint hamarosan bejelentik. A társaság azt is közölte, hogy amennyiben a 2019-es pénzügyi beszámolót nem zárják le június 19-ig (azaz holnapig), akkor 2 milliárd eurónyi hitelszerződés kerül felmondásra.

A részvény a napi minimumát 35 eurón érte el, 66,2%-os zuhanással! Később közölték, hogy a Wirecard mintegy 1,9 milliárd eurót nem talál a számláin.

Forrás: XTB

 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »