Tovább nyit Szlovákia

Szlovákia szerdától újabb 16 európai ország irányába nyitja meg határait, és egyúttal megszünteti a kötelező állami karantént is, amelyet önkéntes házi izoláció vált fel – jelentette be Igor Matovic szlovák kormányfő pozsonyi sajtótájékoztatóján kedden.

Szerdától 19-re bővül azoknak az országoknak a listája, amelyek irányába Szlovákia megnyitja határait – az állam már korábban engedélyezte a korlátozások nélküli ki- és belépést Magyarország, Csehország és Ausztria viszonylatában.

Holnaptól azonban ez a következő országokra is érvényes: Németország, Liechtenstein, Svájc, Szlovénia, Horvátország, Bulgária, Görögország, Ciprus, Málta, Észtország, Lettország, Litvánia, Finnország, Norvégia, Dánia és Izland.

Az intézkedés egyelőre egyoldalú Szlovákia részéről, tehát a kiutazó szlovák állampolgároknak ellenőrizniük kell, hogy a listán szereplő országok is megkötések nélkül lehetővé teszik-e számukra a beutazást.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »