Trump átmenetileg leállítja a bevándorlást

Az amerikai elnök az új típusú koronavírus okozta járvány miatt átmenetileg felfüggeszti a bevándorlást – ezt maga Donald Trump közölte a Twitteren keddre virradóra.

A koronavírusra utalva az amerikai elnök úgy fogalmazott: „A Láthatatlan Ellenség támadására tekintettel, megvédendő munkahelyeinket és nagyszerű amerikai állampolgárainkat, elnöki rendeletet fogok aláírni az Egyesült Államokba irányuló bevándorlás átmeneti felfüggesztéséről”.

A mikroblog-bejegyzésben Trump nem jelölte meg az elnöki rendelet kiadásának időpontját, sem azt, hogy az intézkedés meddig tart és hogyan érinti majd a zöld kártyával már rendelkezőket.

A Fehér Ház elhárította a választ az amerikai újságírók ezzel kapcsolatos kérdéseire, az első kommentárok mindazonáltal megjegyezték: Trump azt követően tette közzé álláspontját, hogy a Fehér Házban tartott sajtókonferencián többek között az egyes tagállamok gazdasági életének újraindításáról szólt, Todd Semonite altábornagy, az amerikai hadsereg főmérnöke pedig az Egyesült Államok déli határain épülő falról adott tájékoztatást.

Az amerikai kormányzat a járvány miatt már felfüggesztette a beutazásokat Kínából, Iránból, a schengeni övezetből, az Egyesült Királyságból és Írországból.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »