17 napig élt a koronavírus a Princess Diamond hajó kabinjaiban

A CDC vizsgálatai szerint akár 17 napig is megmaradt a koronavírus a Princes Diamond hajó kabinjaiban, miután az utasok elhagyták a hajót – azaz sokkal tovább életben marad, mint azt a tudósok a korábbi kutatások alapján gondolták. 

A vírust számos felületen azonosították mind a tüneteket mutató, mind a tünetmentes fertőzöttek hajókabinjaiban még 17 napppal azután is, hogy a Diamond Princess hajót kiürítették – hozzátéve azt is, hogy mindez nem feltétlenül bizonyítja, hogy a vírus felületen keresztül is tud terjedni.

A teljes cikk a CNBC oldalán olvasható.

Tovább olvasom →

Friss hírek

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Nem tér magához a brit autóipar

Az SMMT csütörtöki összesítése alapján 2021-ben 34 százalékkal kevesebb autó készült a brit gyártóüzemekben, mint 2019-ben, a koronavírus-járvány előtti utolsó teljes évben. Ennél kevesebb autót utoljára 1956-ban gyártottak.

Read More »

Nem hátrált a Fed, esnek a tőzsdék

A Fed monetáris politikai döntéshozói szerda este konkrét időpont megadása nélkül jelezték a kamatemelés megkezdésének közeledtét az erősödő inflációs nyomás miatt. Bár ez önmagában nem újdonság, egyes piaci szereplők abban reménykedtek, hogy az utóbbi hetek erős korrekciója miatt a Fed esetleg lassít a tervezett monetáris szigorítás ütemezésén.

Read More »

Leave a Reply