A legjobbkor próbálják eladni az Alitaliát

Az Alitalia olasz légitársaságot már 2017 májusa óta kormánybiztosok irányítják, amellyel egyidőben 600 millió euró kölcsönt is kapott a római kormánytól arra az időszakra, amíg sikerül új gazdát találni a csődbe jutott vállalatnak.

Ez a folyamat azóta is tart, az érdeklődők a teljes légitársaságra vagy a három fő tevékenységre (repülés, légiutaskezelés és karbantartás) külön is nyújthatnak be ajánlatokat. A dolog szépséghibája, hogy az ajánlatok beadási határideje 2020. március 18. éjfél.

Tehát miközben Olaszországban gyakorlatilag megállt az élet, bezártak az iskolák, mozik, színházak, a légitársaságok pedig sorra jelentik be járattörléseiket és a koronavírus miatti veszteségeiket próbálják felmérni, az olasz állam az évek óta csak veszteséget termelő légitársaságán próbál túladni.

Persze nem lehetetlen feladat, de ebben a helyzetben a tender igencsak árérzékeny lesz…

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Kitekintő

Friss hírek

Az USA már az európai gázellátás korlátozására készül

Esetleges európai földgázhiányra készül a Joe Biden amerikai elnök vezette adminisztráció arra az esetre, ha Oroszország támadás indítana Ukrajna ellen, ezért már hetek óta európai országokkal és nagy energetikai vállalatokkal tárgyal - jelentették ki kedden magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselők újságíróknak egy washingtoni háttérbeszélgetésen.

Read More »

Piaci körkép: 15 ezer pontnál talált támaszra a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a januári német IFO indexeket. A fő mutató és a jövőbeni várakozást mutató alindex meghaladták a várakozásokat, de az IFO közgazdászai megjegyezték, hogy az inflációs nyomás még nem enyhült, és legalább a német ipari társaságok fele további áremeléseket tervez.

Read More »

Leave a Reply