Koronavírus: 2 nap alatt megnégyszereződött a dél-koreai fertőzöttek száma

Ma reggelre újabb 87 esetet azonosítottak a dél-koreai hatóságok, ezzel 433-ra emelkedett a koronavírus által fertőzöttek száma. Két nappal ezelőtt még csak egy gócpont volt 104 esettel, ma már egy kórház pszichiátriai osztályáról önmagában 108 esetet jelentettek.

A Koreai Járványügyi Központ riportja szerint a mai 87 új esetből 62 az első gócponthoz, a Shincheonji Jézus Templomához kötődik, mely az ország délkeleti részében, Tegu városában található – ez az a 2,5 milliós város, ahol gyakorlatilag megállt az élet tegnapelőtt.

Három új eset a Cheongdo Daenam Kórházhoz köthető, ahol a pszichiátriai osztályon fertőz a járvány, itt 108 a fertőzöttek összesített száma.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

 

Friss hírek

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply