A mozis toplista élére sprintelt a világ leggyorsabb sündisznója

A világ legjobb bemutatóhétvégi bevételét hozta egy videojátékból adaptált egészestés mozifilm számára Sonic, a sündisznó: iparági becslések szerint a Paramount családi filmje 57 millió dollár jegybevételre tett szert a hétvégén az észak-amerikai mozikban és 100 millió dollárt forgalmazott globálisan.

Mivel az Egyesült Államokban háromnapos ünnep van, várhatóan hétfő estére 68 millió dollárra fog rúgni az észak-amerikai jegybevétel – adta hírül a Variety filmes hírportál.

A vártnál jobb kezdés azért is figyelemre méltó, mivel a videojátékokra épülő filmek nem igazán jönnek be a mozilátogatóknak. Igaz ez Sonic esetében is, amelynek első előzetesét tavaly annyira lehúzták a rajongók, hogy Jeff Fowler rendezőnek vissza kellett térnie a rajzasztalhoz, hogy átdolgozza a kék sündisznó alakját, jobban visszaformálja őt a SEGA játékkonzolok sündisznójává. Emiatt a 87 millió dolláros költségvetéssel készült film őszre tervezett bemutatóját el is kellett halasztani három hónappal.

https://www.instagram.com/p/B8qN1rBHfWl/

A címszereplő átformálása bölcs döntés volt, lévén Sonicot a mozis toplista élére repítette, amivel a második helyre szorította le a múlt heti listavezetőt, a Ragadazó madarak című filmet, amely 17,1 millió dollárt forgalmazott ezen a hétvégén.

A kasszasikerlista harmadik helyére A vágyak szigete című misztikus horrorfilm került 12,4 millió dollárral.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »