Ukrajna és Oroszország tízéves szerződést kötött a kőolajtranzitról

Az ukrán Ukrtransznafta és az orosz Transznyefty a jövő év január elsejétől tíz évre meghosszabbította az orosz kőolaj Ukrajnán keresztüli tranzitjáról Európába szóló szerződést.

Az ukrán vállalat sajtószolgálata a Facebookon közölte, hogy a megállapodást Zágrábban, egy nemzetközi energetikai konferencia keretében írta alá Mikola Havrilenko, az Ukrtransznafta vezérigazgatója és Szergej Andronov, az orosz vállalat alelnöke.

Az ukrán fél közleményében hozzáfűzte, hogy a szerződés meghosszabbítása mellett aláírtak egy kiegészítő megállapodást is, amely aktualizálja a jelenlegi szerződés számos rendelkezését, figyelembe véve az olajszállítási szolgáltatások piacán bekövetkező változásokat. Emellett az Ukrtransznafta és a Transznyefty közti együttműködés alapelvei, úgymint a fizetés módja a szolgáltatásokért és az operátorok közötti együttműködés mechanizmusa, változatlanok maradnak – tette hozzá a vállalat.

Az Ukrtransznafta hangsúlyozta, hogy a megállapodás szavatolja az ukrán olajszállítási rendszer hosszú távú biztonságos és stabil működését, valamint a zavartalan szállítást az európai országok irányába.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek