Az USA felderítőgépet küldött a koreai határra

Az Egyesült Államok felderítő repülőgépet küldött a Koreai-félsziget fölé a hétvégén, miután Észak-Korea a napokban egy rakéta-sorozatlövő rendszert tesztelt – számolt be a katonai repülőgépek mozgását megfigyelő Aircraft Spots.

Az amerikai légierő U-2S típusú repülőgépére 15 240 méteres magasságban figyeltek fel Szöul térségében, az északi Gangvon, valamint a középső Csungcsong tartományban szombaton – tette hozzá az Aircraft Spots.

A Dragon Ladynek is hívott repülőgép állítólag a két Korea határát figyelte meg azzal a céllal, hogy nyomon kövesse Észak-Korea határ menti katonai tevékenységeit. Washington gyakran küld megfigyelő repülőket a térségbe.

Észak-Korea csütörtökön egy szuper nagy rakéta-sorozatlövő rendszert tesztelt. Szakértők szerint a rakétateszt egyfajta emlékeztető lehet az Egyesült Államoknak az amerikai hálaadási ünnep alkalmából, hogy közeledik az év végi határidő, amelyet Phenjan megszabott Washingtonnak a nukleáris tárgyalások felgyorsítása érdekében. Észak-Korea több rugalmasságot vár az Egyesült Államoktól, hogy közeledhessenek egymáshoz az álláspontok, miután holtpontra jutottak a tárgyalások. A felek képviselői legutóbb októberben tárgyaltak Svédországban, de a megbeszélések idő előtt megszakadtak.

“A tárgyalások nem feleltek meg várakozásainknak, és végül megszakadtak. A semmilyen eredményhez nem vezető tárgyalások meghiúsulása kizárólag az Egyesült Államok hibája, amely nem hagyott fel a szokásos hozzáállásával” – közölte újságírókkal egy tolmácson keresztül Kim Mjong Gil országa stockholmi nagykövetségénél.

Máris véget értek a tárgyalások az USA és Észak-Korea között

Észak-Korea nem tárgyal az USA-val

Forrás: MTI/Yonhap

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »