Szíriában már az orosz Sz-500-as rakétarendszert tesztelik

Szíriában sikeresen tesztelték az orosz Sz-500-as légvédelmi rakétarendszert – számolt be szerdán egy orosz lap.

Az Izvesztyija című újság az orosz védelmi minisztérium és az érintett hadiipari komplexum forrásait idézve közölte, hogy a kísérlet során több probléma felmerült, de ezeket “sikerült gyakorlatiasan megoldani”. A próbát befejezték és sikeresnek minősítették.

Ajtyecs Bizsev altábornagy, az orosz légierő főparancsnokának a FÁK egyesített légvédelmi rendszeréért felelős egykori helyettese elmondta, hogy mielőtt elkezdenék sorozatban gyártani, a rendszert rendkívüli klimatikus és műszaki körülmények között is kipróbálják, egy ilyen teszt során ugyanis megmutatkoznak a hibái, amelyeket aztán kijavítanak. Ebből a szempontból Szíria megfelelő terepnek bizonyult, mert a különleges időjárási körülmények mellett a rendszert folyamatos üzemmódban használták egy olyan helyszínen, ahol a nyugtalan helyzet miatt a rakétatüzérségnek állandó készültségben kell állnia.

Korábban Szergej Sojgu azt mondta, hogy az Sz-500-as rendszert jövőre kezdik el szállítani a hadseregnek. A nyugati sajtóban azt írták, hogy a tesztek során a rendszer képes volt a célt 481,2 kilométeres távolságból megsemmisíteni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/TASZSZ

Felkapott hírek

Friss hírek

Csődvédelmet kért a CSA

Csődvédelmet kért a CSA cseh légitársaság a pénteken publikált közleménye szerint. A cég a honlapján megjelent közleményben jelentette be, hogy a prágai cégbíróságon fizetésképtelenné válás miatt csődöt jelentett, mivel lejárt az állami hitelgarancia.

Read More »