Németország rengeteget költ vasútfejlesztésre

Hatalmas összegekre van szükség az elöregedett német vasutak korszerűsítésére, ezért a kormány és a német államvasutak a korábbinál jóval többet, 2029-ig összesen több mint 86 milliárd eurót költenek a vasúthálózat modernizálására – közölte pénteken Andreas Scheuer közlekedési miniszter.

A beruházási és finanszírozási megállapodás értelmében a szövetségi kormány 62 milliárd eurót vállal a költségekből, ami 59 százalékkal több, mint az előző megállapodásban. A Deutsche Bahn saját forrásaiból 24,2 milliárd eurót bocsát rendelkezésre. A szerződést még jóvá kell hagynia a Bundestagnak, a német parlament alsóházának.

A 33 ezer kilométer hosszú német vasúthálózat több helyen nagy beruházási igénnyel járó modernizálásra vár, részben az elavult hidak és berendezések miatt.

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »