A népek és nemzetek Európája a Liga EP-kampányprogramja

A népek és nemzetek Európáját hirdette meg az EU-t eddig uraló „elittel” szemben Matteo Salvini az olasz kormánypárt, a Liga vezetője szombaton Milánóban, az európai szuverenista erők közös EP-választási kampányzáróján.

Matteo Salvini kijelentette, hogy ha a Liga és szövetségesei nyerik az európai parlamenti választást „bevesszük Európát, és tetőtől talpig megváltoztatjuk”.

Hangoztatta, hogy nem a nemzetek, nem is a szélsőjobboldalinak tartott erők, hanem az a hatalmi elit árulta el Európát, amely eddig a pénzpolitika, a multinacionális cégek, az ellenőrzés nélküli migráció nevében elfoglalta Európát. Salvini mindezt a Merkel, Macron, Soros, Juncker „négyessel” foglalta össze.

A kormányon lévő Liga vezetője, az olasz kormány belügyminisztere úgy vélte, a május 26-i választás a népek és a „pénzzel és arroganciával teli” elit harca lesz. Dávid és Góliát küzdelméről beszélt, arra figyelmeztetve, hogy gyakran a „kicsik forradalma” vezet győzelemre. Célként jelölte meg, hogy az európai szuverenista erők megelőzzék az európai baloldalt.

Salvini hangsúlyozta, hogy az EP-választásokkal a strasbourgi parlamentnek ismét központi szerepet kell kapnia, hogy a döntések itt, „az egyetlen demokratikusan megválasztott európai intézményben” szülessenek, nem pedig a „titkos” brüsszeli irodákban.

Ha a Liga lesz az első európai párt, első intézkedésként az európai határok védelmének bevezetését szorgalmazza majd, hogy „ide senki többé ne léphessen be engedély nélkül, az iszlám soha nem lesz úr az én otthonomban” – jelentette ki.

Az olasz kormánypárt vezetője a tengeren átkelő migránsok mentését szombaton ismét szorgalmazó Ferenc pápának azt üzente, a Liga képviselte migrációs politika is életeket ment az indulások megállításával, megakadályozva a bevándorlók rabszolgasorsra kényszerítését, a tömeges deportálás, az emberek kizsákmányolását és a gettókat. Ferenc pápa nevét a milánói dóm téren füttykoncert kísérte.

Matteo Salvini európai intézkedésként javasolta a „népek jogai chartájának” kidolgozását is, biztosítandó a munkához és az egészséghez való jogot.

Kijelentette, hogy Milánóban nem fasiszták, hanem a józan ész követői találkoztak. „Békés őrültek” vagyunk, mint Galileo Galilei, akinek senki sem hitte el az igazságot, hogy a föld mozog – mondta. A Liga politikusa beszéde végén az európai védőszentek és Szűz Mária oltalmát kérte.

A milánói székesegyház előtt felállított színpadon az Elsők az olaszok, A józan ész Európája felé felirat volt olvasható. További transzparensek azt hirdették, hogy Olaszország felemelte a fejét a bürokráciával, a bankokkal, a migránsokat szállító hajókkal szemben.
Az esős időben rövidítették a demonstráció programját: a téren mintegy 30 ezren voltak a korábban várt százezres tömeg helyett.

„A mai a diadal napja volt! Május 26. a józan ész forradalma lesz! Európa felemeli a fejét!” – mondta a Salvini előtt felszólaló Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) vezetője. Kijelentette, hogy az európai országokat „elárasztó” migráció veszélybe sodorja a népek biztonságát és az európai civilizáció értékeit. Anders Vistisen a Dán Néppárt (DF) politikusa kijelentette, az európai szuverenisták Matteo Salvinit követik a Merkel-Macron páros „megsemmisítésére”.

Forrás: MTI

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »